(FOTO) Paraolimpijske igre – Rio: Hrvatski atletičar Velimir Šandor osvojio brončano odličje

Foto: fah

Hrvatski atletičar Velimir Šandor osvojio je brončanu medalju na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru u bacanju diska.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska je tako već prvog dana natjecanja na POI stigla do odličja, 15. u našoj povijesti.

Šandor, koji je nakon prometne nesreće prije desetak godina završio u kolicima, osvojio je broncu bacivši disk 18,24 metara. Zlato je pripalo Latvijcu Aigarsu Apinisu s rezultatom 20,83, dok je srebro osvojio Poljak Robert Jachimowicz s rezultatom 19,10.

Foto: fah
Foto: fah

“Presretan sam, ovo su mi prve paraolimpijske igre i odmah sam osvojio medalju. Nadao sam se prije početka natjecanja da bi mogao do bronce i uspio sam,” kazao je 30-godišnji Šandor, rodom iz Opatije u Pokupskom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šandor je svoj potencijal nagovijestio u Sočiju na Svjetskim igrama gdje je osvojio zlato, potom je u Dohi na svjetskom prvenstvu prošle godine bio treći, da bi ove godine u Grossetu na europskom prvenstvu osvojio srebro.

“Svaki od mojih šest hitaca je bilo za medalju, što me raduje. Nisam imao oscilacija. Bio sam blizu osobnog rekorda (18,53). Sada treba još više raditi i biti bolji,” kazao je član AKOSI Uspona iz Velike Gorice.

Foto: fah
Foto: fah

Šandor sada ima tri dana odmora prije povratka u Hrvatsku što će iskoristiti kako bi malo razgledao Rijo i bodrio ostale naše sportaše, a nakon toga slijedi fešta u Opatiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Vjerujem da se već nešto vrti,” kazao je sa smiješkom.

Oduševljenje medaljom nije skrivao niti njegov trener Ivan Čengić. Zajedno rade već četiri godine.

“Znali smo da može do medalje. Imao je taj rezultat u ruci. Velimir trenira i baca kuglu, probat ćemo i s kopljem pa ćemo vidjeti,” kazao je Čengić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbornik paraolimpijske atletske reprezentacije Tomislav Krstičević može biti zadovoljan nakon prvog dana natjecanja i osvojene bronce i jednog šestog mjesta.

Foto: fah
Foto: fah

“Šandor je ponovo na velikom natjecanju ostvario vrhunski rezultat. Ostvario je veliki uspjeh. Možemo biti zadovoljni jer je i Miljenko Vučić bio šesti s osobnim rekordom. Bilo bi lijepo kada bi svaki dan bilo tako. Neki rezultati koje smo ostvarili na svjetskom i europskom prveenstvu nam daju nadu, no vidjet ćemo,” kazao je Krstičević.

Sve hrvatske medalje na paraolimpijskim igrama

Hrvatski atletičar Velimir Šandor osvojio je prvu medalju za Hrvatsku na paraolimpijskim igrama u Rio de Janeiru, te 15. u našoj povijesti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvaatska sada ima po tri zlata i srebra, te devet bronci.

Prvu medalju za Hrvatsku osvojila je Milka Milinković u Barceloni 1992. godine osvojivši treće mjesto u bacanju koplja. Slijedile su četiri bronce u Ateni 2004. godine – tri plivačke Mihovila Španje, te jedna Jelene Vuković u bacanju diska.

U Pekingu 2008. Hrvatska je osvojila četiri medalje – tri zlata i srebro. Prva mjesta osvojili su Antonia Balek u bacanju koplja i kugle, te Darko Kralj u bacanju kugle, dok je Branimir Budetić u bacanju koplja bio srebrni.

Na posljednjim POI u Londonu Darko Kralj je osvojio srebro u bacanju kugle, drugi je bio i Zoran Talić u skoku u dalj, Mihovil Španja je doplivao do bronce, Mikela Ristoski je doskočila do bronce, a treći je bio i Budetić u bacanju koplja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.