Pariz čeka Neymara: Barcelona objavila – ‘sve je gotovo’, ali pojavili se prvi problemi….

Foto: fah

Ono što je u vrelini ljeta bilo i za očekivati se i dogodilo. Mladi Brazilac, Neymar, odlučio je i definitivno napustiti Barcelonu. Stigla je potvrda i iz Katalonije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Transferi igrača iz najvećih svjetskih klubova, a koji su ujedno i nositelji igre u tim klubovima, su rijetkost, no, očito se događaju.  Neymar i njegov otac imali su sastanak s čelnim ljudima Barcelone na kojem su objasnili zašto žele  otići iz ”ponosa Katalonije.” Zbog najnovijeg razvoja događaja Neymar je, kako smo već pisali, dobio dopuštenje da ne trenira sa suigračima, dakle, dok se ne riješi njegov status. Očito kako je sve ipak gotovo i Neymar neće više u dogledno vrijeme trenirati na Camp Nou.

Inače, Barcelona će Neymara pustiti ako netko plati njegovu klauzulu koja iznosi 222 milijuna eura. Taj ”netko” očito je bogati francuski klub, PSG, odnosno klub u vlasništvu katarskih tajkuna. U obavijesti kluba iz Katalonije stoji kako je bonus koji je otac Neymara trebao dobiti 31. srpnja, a koji je bio već dogovoren s klubom prilikom sklapanja novog ugovora potpisanog prošle godine, zamrznut dok se na okončaju sve dvojbe glede nastavka karijere jednog od najboljih nogometaša svijeta.

U PSG-u očekuju kako bi Neymar trebao u Paroz stići već večeras ili u četvrtak rano ujutro. Transfer bi službeno mogao biti završen već u četvrtak ili najkasnije u ponedjeljak. Neymar bi navijače mogao pozdraviti u subotu na otvaranju Ligue 1 protiv Amiensa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Žalba je spremna i bit će upućena Uefi, Europskoj uniji i švicarskom sudu – jer oni su ti koji imaju moć. U osnovi, La liga će poništiti nepravednu konkurenciju protiv državnih klubova, momčadi koje dobivaju financijske investicije iz zemalja koje poklanjaju talentirane igrače svojim navijačima pod cijenu uzimanja od drugih klubova”, rekao je predsjednik La lige Javier Tebas. Očito bi moglo na toj relaciji doći do problema s obzirom kako glavni čovjek španjolskog nogometa tvrdi da oni neće primiti novac od Francuza.

PSG očekuje da će igrač stići u Pariz večeras ili u četvrtak ujutro. Transfer bi mogao biti služben već u četvrtak, a predstavljanje igrača u petak ili najkasnije u ponedjeljak. U francuskom klubu očekuju da Neymar pozdravi navijače u subotu na otvaranju Ligue 1 protiv Amiensa.

Vrijedi spomenuti da se o transferu oglasio i Predsjednik La lige Javier Tebas. Glavni čovjek španjolskog prvenstva sada tvrdi da oni neće prihvatiti novac od Francuza!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Jasno je da se u slučaju PSG-a radi o financijskom dopingu. PSG-ovi računi pokazuju da oni imaju veće komercijalne prihode od Real Madrida i Manchester Uniteda, to bi trebalo značiti da je njihov brend veći od spomenutih klubova. A to je nemoguće.

Mi nećemo prihvatiti taj novac od kluba kao što je PSG koji, bez pripadanja La ligi, želi prisvojiti pravila naše organizacije. La ligi nije problem što će ostati bez Neymara, jer liga je veća od igrača, problem je što Neymara uzima klub koji je financijski dopingiran….”, poručio je Javier Tebas AS-u..

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.