Pašalić: ‘Modrić je fenomen’

Foto: snimka zaslona

Hrvatski reprezentativac i član Atalante Mario Pašalić u razgovoru za HRT otkrio je kako teče povratak nakon ozljede, osvrnuo se na izuzetno zanimljivo talijansko prvenstvo, ali i nastupe u Ligi prvaka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veznjak talijanske momčadi vratio se krajem siječnja na teren nakon dvomjesečne stanke zbog ozljede prepona i operacije. S njim je uoči ogleda Atalante i Real Madrida u osmini finala Lige prvaka razgovarao Ivan Dorian Molnar.

Do dvoboja s Realom u Ligi prvaka Pašalić je odigrao šest utakmica uz jedan pogodak.

– Malo-pomalo se vraćam u pravu fizičku formu u kakvoj sam bio prije operacije i ozljede. Dobro to ide, postepeno ulazim u utakmice, fizički to još nije na idealnom nivou, ali zadovoljan sam. Najbitnije od svega je da nema smetnji i bolova, to je sada iza mene. Dogovorio sam se s trenerom Gasperinijem da će me postepeno uvoditi, da nećemo ništa forsirati. Ekipa igra dobro, u dobrom smo naletu i vjerujem da ću do kraja sezone biti još bolji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalanta je u desetak dana dvaput pobijedila Napoli, u Serie A je upisala važna tri boda i jedna pobjeda u Kupu.

– Izbacili smo ih iz Kupa, ušli u finale Kupa, a dobili smo ih i u zadnjoj utakmici. Uz Lazio i Romu Napoli nam je izravni konkurent za borbu za Ligu prvaka dogodine. Ovo je bila jako bitna pobjeda, otišli smo im na tri bodda, s time da oni imaju utakmicu manje, koju nisu odigrali protiv Juventusa. Svi smo tu unutar četiri-pet bodova tako da će biti neizvjesno do samog kraja.

– Četiri mjesta vode u Ligu prvaka, a šest-sedam klubova je u par bodova. Dosta se dignula kvaliteta klubova koji su prošle sezne malo kaskali, prije svega Milan, Inter je stalno u vrhu, Juventus nije kao prijašnjih godina, ali je isto stalno u vrhu, bit će nezgodno. Ima još puno kola do kraja, ali mislim da će se sve odlučivati u zadnjim kolima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atalantin protivnik u osmini finala Lige prvaka je rekorder Real Madrid.

– Priprema za Real je kao za svaku utakmicu. Igrali smo 15-ak utakmica u 40 dana, tako da se nismo posebno pripremali za ovu utakmicu. Real možda nije u najidealnijem stanju, ali Real je Real. Imaju problema s ozljedama u obrani i napadu, ali tko god bude igrao to je ipak Real, jedan od najvećih klubova na svijetu. Sigurno je da su veliki favoriti, a mi se moramo nadati našem najboljem danu, našoj najboljoj partiji pa možda uspijemo iznenaditi.

Real je dvaput zaustavljen na ovoj stepenici u zadnje dvije sezone, jesu li Madriđani pod većih pritiskom?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sigurno da jesu, osvojitli su četiri Lige prvaka u zadnjih pet-šest godina. Eventualno ispadanje od nas bio bi im veliki šok i ne vjerujem da će biti opuštanja.

S druge strane bit će Luka Modrić, koji u 36. godini i dalje igra sjajno.

– Luka je čudo, fenomen, s 36 godina i dalje je ključna figura u Realovoj igri. Sad igra svaka tri dana, non-stop je u pogonu, ne ozljeđuje se, igra standardno, igra jako dobro i bit će izazov sučeliti se s njim. Nismo se čuli uoči utakmice, svatko ima svoj fokus.

U Atalanti je još jedan Hrvat, 21-godišnji Boško Šutalo koji je upisao tri nastupa u nizu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Kako svima, tako i njemu treba neka vrsta prilagodbe, pogotovo mladom igraču treba neko vrijeme da se prilagodi. Sve bolje i bolje napreduje, raste, dobiva sve više prilika.. Boško je pravi talent i bit će jako dobar igrač samo da nastavi raditii i trenirati.

Koliko nedostaju navijači?

– Ovo je rijetko viđena privrženost klubu. Sjećamo se prije godinu dana, kada smo igrali protiv Valencije, praktički pola Bergama je krenulo prema San Siru na tu utakmicu da nas isprati. Navijači nam jako nedostaju, evo i prije uzvratnog ogleda protiv Napolija u polufinalu Kupa došli su nas podržati ispred kampa, i vjerujem da će tako biti i prije dvoboja s Realom. Osjećamo da su uz nas i teško nam je što ih nema na tribinama. Naviknuli smo, nažalost, tako igrati, takva je situacija, ne samo ovdje nego svugdje u svijetu i nadamo se da će to što prije završiti i vratiti se u normalu. Nogomet bez navijača – nije to to.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.