Patologija: I dok je plamen gutao Notre Dame u Parizu mržnja u Srbiji pokazala je svoje pravo lice!

Foto: Instagram

I dok je plamen gutao jedan od simbola kršćanske civilizacije, jedan od simbola kulturne svjetske baštine, znamenitu katedralu u Parizu, Notre Dame, a cijeli svijet tugovao i bio u šoku, u Srbiji ništa novo. Možda ipak gore nego prije, patologija je uzela maha.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, jedna od legendi srpskog nogometa, bivši nogometaš Dušan ‘Dule’ Savić, na svom je Instagram profilu napisao:

“Gori Notre Dame u Parizu. Francuzi, sjećate li se da ste 11. studenog 2018. na 100. godišnjicu pobjede u Velikom ratu na toj katedrali okačili zastavu NARKO-TERORISTIČKE tvorevine zvane ‘država Kosovo’?”, uz još primitivniji dodatak:

Foto: Snimka zaslona
 “A tko je stajao pored vašeg predsjednika? Ja vidjeh šiptarskog terorista. A vi? Pamet u glavu. Bog je velik, sve vidi”.
Teško je, koliko god možda nekoć bio veliki nogometaš, takvog čovjeka nazvati legendom. Naime, puno je bilo i bit će vrhunskih nogometaša, no, status legende treba zaslužiti i kao čovjek. Kakav je čovjek Dušan Savić neka svatko sam procijeni.

Da sve bude nevjerojatnije malo je tko u Srbiji, osim legendarnog sportskog komentatora Milojka Pantića, osudio ovakve zastrašujuće izjave nekoć popularnog nogometaša. No, malo se tko i začudio.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nisu to učinili ni vodeći srbijanski tabloidi, koji se ponašaju i gore od Savića, čiji su primitivni ispadi, a o čemu smo već pisali, česta pojava. Naprotiv, Vučićevi mediji u Srbiji uglavnom stanovnike Kosova nazivaju ŠIPTARIMA, i to nije najgore…

Govor mržnje legendarnog srpskog nogometaša: Zaboravio kako je u Srbiji zamalo ubijen mladi hrvatski kanuist!

Na kraju krajeve, pukom srećom nije bilo žrtava dok je plamen gutao simbol naše civilizacije, radovati se tuđoj nesreći, potencijalnoj pogibelji ne može svatko, mogu tek oni ljudi koji poznaju samo mržnju i žive u mržnji. No, to je njihova nesreća i najveća im kazna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Foto: Snimka zaslona

Takvih je, nažalost, primjera mržnje i primitivizma na nekim portalima, posebno na društvenim mrežama, bilo i u Hrvatskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.