Pepe otkrio kojem igraču ni riječ se nije usuđivao reći: ‘Tek sam u zrakoplovu…’

epa08649744 Portugal national team player Pepe (L) in action against Croatia national team player Kramaric during the UEFA Nations League soccer match, League A, group 3, Portugal vs Croatia, held at Dragao stadium in Porto, Portugal, 05 September 2020, EPA/MANUEL FERNANDO ARAUJO

Portugalski nogometaš Pepe deset je godina nosio dres Real Madrida, u tom razdoblju zajedno s Cristianom Ronaldom osvojio je sve što se u klupskom nogometu može osvojiti. Sjajni obrambeni nogometaš u Real je stigao 2007. godine iz Porta i to za trideset milijuna eura, nakon toga, vrlo brzo, postao je standardni nogometaš prve postave Kraljeva, iako je u samom početku imao problema glede adaptacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pepe je poznat kao prgav nogometaš, međutim, pored jednog Fabija Cannavara to i ne izgleda tako prgavo.

“Prošlo je dosta vremena i sada vam to mogu otkriti. Cannavaro uopće nije pričao, samo je trenirao i trenirao”, kazao je Pepe te je progovorio o legendarnom Talijanu.

“Išli smo u Austriju, a on je sjedio ispred mene. Vidio sam da čita magazin, a zrakoplov je počeo slijetati Skupio sam hrabrosti i rekao tihim tonom: ‘Cannavaro, Cannavaro, mogu li dobiti magazin? Pogledao me je i rekao: ‘Cannavaro? Moje ime je Fabio’. Okrenuo se, a ja nisam znao što više da kažem. Prošle je nekoliko sekundi, možda i minuta i činilo mi se kao vječnost i on mi je zatim dao magazin”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Govorio je Pepe i o katastrofalnom stanju u momčadi po dolasku. Nije se na samom početku znalo tko što zapravo igra:

“Prva utakmica bila mi je protiv Atletica. Došao sam iz taktički organiziranog kluba, gdje se igrao presing. U Madridu sam zatekao kaos. U 30. minuti sam zatražio od Fabija da me pokriva, a oni mi je rekao da toga nema ovdje. Pomislio sam: Što? Ima 50 metara prostora iza mene i da igram jedan na jedan? Uspio sam se brzo izboriti za status u ekipi, ali tko god da je igrao za Real Madrid u sezoni 2007/2008 sa Berndom Schusterom (Van Nistelrooy, Robben, Sneijder, Raul, Higuain) zna da se morala slušati publika i da pobjeda od 2:0 nije bila dovoljna. Morali smo zabijati četiri, pet, šest golova po susretu”, otkrio je legendarni Portugalac, koji je za Real odigrao 334 utakmice, a zabio je 15 golova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.