Perković nezadovoljna organizacijom u Japanu: Oni su puno godina iza nas

Zagreb,5.08.2021. - Svečani doček Sandre Perković i njezinog trenera Edisa Elkasovića u zoni zagrebačkog aerodroma .foto HINA/ Tomislav PAVLEK/ tp

Hrvatska atletičarka Sandra Perković vratila se u Zagreb nakon osvojenog četvrtog mjesta na Olimpijskim igrama u Tokiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Perković je u Tokiju imala priliku postati prva atletičarka u povijesti koja je na olimpijskim igrama osvojila tri zlatne medalje u jednoj disciplini.

Na OI u Londonu 2012. osvojila je zlato sa 69.11 metara, obranila ga je četiri godine poslije u Rio de Janeiru sa 69.21, dok je u Tokiju nažalost, bila četvrta sa 65.01.

– Znate što se tamo dogodilo i kako se osjećam. Sada sam puno bolje, četvrto mjesto na Olimpijskim igrama je još jedan dokaz koliko vrijede ona ranija zlata u Londonu i Riju. Bila je velika borba, rekla je Perković u Zagrebu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Nemam za čime žaliti i nadam se da je veliki broj natjecanja ispred mene, dodala je Sandra.

Nije bila zadovoljna Perković sa samom organizacijom Olimpijskih igara.

– Mislim da smo išli s prevelikim očekivanjima tamo. Očekivali smo da će biti Olimpijske igre na razini, pogotovo što su te Igre bile odgođene godinu dana, nakon toga smo doživjeli razočaranje s treninzima i svima. Nakon što sam u Londonu 2012. uvidjela što su Olimpijske igre, najbolje i najorganiziranije natjecanje na svijetu, a nakon Rija, gdje se očekivalo da će biti loše organizirano, a na kraju je Rio bio deset puta organiziraniji od Tokija, a smatra se da su Japanci europski Švicarci, ali oni su puno godina iza nas. Možda su radišni, ali njihova snalažljivost u ovakvim trenucima, u korona sezoni…Opet nismo bili slobodni, osjećali smo se kao u zatvoru. Sve je to utjecalo, ne samo na moje rezultate, već i na rezultate drugih sportaša, rekla je Perković, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.