Petra Martić nakon plasmana u 2. kolo Roland Garrosa: ‘Stvarno sam iznenađena ovim rezultatima, da mi je netko rekao ne bih mu vjerovala’

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Petra Martić (WTA – 290.), koja je iz kvalifikacija stigla do glavnog ždrijeba Roland Garrosa, probila se u utorak u drugo kolo drugog Grand Slam turnira u ovoj sezoni pobijedivši Ukrajinku Katerynu Bondarenko (WTA – 92.) sa 6-2, 7-5 za 72 minute igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fantastičan učinak Petre Martić u 2017. godini – u nepuna dva mjeseca slavila je u 21 od 24 dvoboja. U spomenutu su statistiku ušle i Petrine četiri pariške pobjede u posljednjih sedam dana – nakon tri uspjeha u kvalifikacijama, u utorak je u 1. kolu svladala Ukrajinku Katerinu Bondarenko.

“Stvarno sam iznenađena ovim rezultatima. Da mi je netko vjerovao da ću nakon stanke od devet mjeseci imati tako brzo ovako dobre rezultate, ne bih mu vjerovala. Već na prvom nastupu početkom travnja na ITF turniru u talijanskoj Santa Margheriti Di Puli osvojila sam naslov iz kvalifikacija, a i u nastavku sam igrala dobro. U Parizu mi je bio cilj plasirati se na glavni turnir, a već sam u 2. kolu”, rekla je Petra koja je na startu odigrala odlično, jedino je malo igrački popustila sredinom drugog seta.

“U par gemova popustila mi je koncentracija, nekoliko dvostrukih servis-pogrešaka dovelo me do zaostatka od 4:2 u drugom setu, Ipak, kako se set bližio kraju, tako sam ponovo hvatal ritam i na kraju slavila u dva seta”, kazala je Petra koja će sljedeću prepreku imati u 13. tenisačici svijeta, Amerikanki Madison Keys.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ona je favoritkinja, pritisak je na njoj, ja se nadam da ću ponoviti igru iz prethodnih mečeva i uživati na terenu. A onda je sve moguće”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.