Petra Martić nakon velike borbe te dva i pol sata igre poražena na startu Indian Wellsa

Foto: fah

Hrvatska tenisačica Petra Martić nije se uspjela plasirati u 2. kolo velikog WTA turnira u Indian Wellsu, na samom startu uspješnija je bila Poljakinja Magda Linette sa 6-3, 4-6, 7-6 (5) nakon dva i pol sata igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bio je to dvoboj u kojemu je Linette iskoristila sve svoje prilike za oduzimanje servisa našoj predstavnici, dok je Martić iskoristila samo tri od devet “break-lopti”.

Najočitiji nesrazmjer u korištenju prilika bio je u prvome setu u kojemu je Linette uspjela osvojiti tek pet bodova na servis Martić, ali četiri od tih pet stiglo je u šestom gemu što je bilo dovoljno Poljakinji za “break”. S druge strane, Martić je u gemu ranije propustila jednu, a u gemu kada je Linette servirala za set još jednu “break-loptu”.

U drugom setu Martić je oduzela servis Linette za vodstvo 2-0, no odmah potom je tu prednost i ispustila, da bi kod 2-1 propustila priliku za novi “break”. Ipak, te propuštene prilike nisu ju koštale jer je kod vodstva 5-4 iskoristila set-loptu pogodivši odličan forhend.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogla je Martić i treći set započeti “breakom”, no Linette je u drugoj igri odličnim “winnerom” spasila “break-loptu” naše igračice. Niti jedna tenisačica više nije imala priliku za oduzimanje servisa suparnice sve do rezultata 5-5 kada je Martić odigrala vrlo loš gem i bez osvojenog poena izgubila svoj početni udarac. Kada je servirala za meč Linette je stigla do prednosti od 40-0, ali zatim je počela griješiti te je Martić s pet osvojenih poena u nizu izborila “tie-break”. Iako je Linette u odlučujućoj igri povela sa 3-0, Martić je uzvratila s četiri osvojena poena zaredom s kojima je došla do vodstva 4-3 uz dva svoja servisa. Nažalost, izgubila je oba sljedeća poena i vratila prednost na stranu Poljakinje. Linette je iskoristila svoju ukupno četvrtu meč-loptu kaznivši neoprezan izlazak na mrežu Martić u posljednjem poenu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.