Platini podnio žalbu na odluku o suspenziji

Foto: fah

Predsjednik UEFA-e Michel Platini je u subotu službeno uložio žalbu pred žalbenim vijećem Međunarodnog nogometnog saveza u Zuerichu na odluku etičkog povjerenstva FIFA-e o suspenziji na 90 dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Čim je u četvrtak objavljena vijest o njegovoj suspenziji na 90 dana Platini je “u potpunosti odbacio sve tvrdnje” koje sadrži ta sankcija ocijenivši je pritom “farsom”. Etičko povjerenstvo FIFA-e suspendiralo je Platinija nakon što je otkriveno da mu je predsjednik te organizacije Sepp Blatter 2011. isplatio 1,8 milijuna eura za posao savjetnika koji je završen 2002. godine. Blatter, aktualni predsjednik FIFA-e, također je suspendiran na 90 dana u četvrtak.

U slučaju da se odbaci njegova žalba, bivši kapetan francuske nogometne reprezentacije moći će se obratiti Sportskom arbitražnom sudu (TAS) u Lausanni.

UEFA odgodila izbore za novog predsjednika

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bivši igrač Juventusa je u četvrtak ujutro u FIFA-u poslao potvrdu da ima potporu najmanje pet saveza koliko mu je potrebno za kandidaturu za predsjednika ta krovne svjetske nogometne organizacije čiji je izbor na rasporedu 26. veljače.

Suspenzija nije utjecala na povlačenje njegove kandidature. Unutar UEFA-e odlučeno je da se ne provode izbori za novog predsjednika dok je Platini pod suspenzijom.

Prema pravilnicima FIFA-e i UEFA-e predsjednika, kada je onemogućen u obavljanju svoje dužnosti, mijenja najviše rangirani dopredsjednik, a u UEFA-i je to Španjolac Angel Maria Villar.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.