Pobuna igrača na Europskom rukometnom prvenstvu: ‘Strašno je dovesti igrače u takvu situaciju’

epa08141939 Norway's Sander Sagosen in action during the Men's EHF EURO 2020 Handball main round match between Norway and Sweden, in Malmo, Sweden, 19 January 2020. EPA/ANDREAS HILLERGREN SWEDEN OUT

Kritike igrača i trenera zbog zgusnutog rasporeda utakmica na Euru, a posebno posljednja dva kola skupine II ne prestaju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Islandski izbornik Gudmundur Gudmundsson otvoreno je rekao: “Nevjerojatno je da moramo igrati dan za danom, to mi je potpuno neshvatljivo. U rukometnom svijetu je neprihvatljivo igrati utakmice dva dana zaredom”.

“Strašno je dovesti igrače u takvu situaciju na Europskom prvenstvu. Zaprepašten sam da postoji takav sport koji sam sebe ne shvaća ozbiljnije. Sramotno je da igrači moraju igrati dvije tako važne utakmice unutar 18 sati”, mišljenja je nekadašnji rukometaš Ciudad Reala i Ademar Leona Claus Møller Jakobsen.

“Za naše zdravlje i naša tijela nije dobro da moramo igrati tako brzo jednu utakmicu za drugom. Mislim da je takav zgusnuti raspored veliki razlog ozljeda. Ne sviđa mi se to. U redu, sve su reprezentacije u istoj poziciji, ali za tijela igrača nije dobro igrati dva dana zaredom”, kaže norveški srednji vanjski Christian O’Sullivan koji je dobio podršku izbornika Christiana Bergea.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Nikada nije idealno igrati dva dana zaredom. Na žalost, naš je sport takav da netko drugi donosi odluke koje nas tjeraju do maksimuma, a sve kako bi ugurali što više utakmica u kalendar. Ali, dobro, već dugo smo upoznati s rasporedom i sada nema smisla plakati”, ističe najbolji igrač aktualnog Eura Sander Sagosen, pišu Sportske novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.