Počelo je, ruše izbornika: Što ‘hrvatskim’ medijima smeta ako im Zlatko Dalić ne smeta?

Foto: snimka zaslona

Takozvani hrvatski mediji, zapravo mediji koji samo formalno jesu u Hrvatskoj a u stvarnosti su sve samo ne hrvatski, odnosno toliko su hrvatski koliko im treba da pokupe zaradu u našoj zemlji, nakon spektakularne utakmice u Kopehagenu protiv Španjolske, koja je protiv nas odigrala najbolji susret na turniru, krenuli su u rušenje izbornika Zlatka Dalića, koji je i sam priznao da je u jednom trenutku zakasnio kod izmjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pazite situaciju, ruši se izbornik koji je ostvario s Hrvatskom epohalne stvari, bio je vice prvak svijeta, odmah nakon toga nije reprezentacija posrnula, kao što je posrnula te se raspala Ćirina reprezentacija nakon trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, već se odmah plasirala na novo veliko natjecanje, prošla grupu, a onda poražena poslije spektakularne utakmice, povratka iz ponora kod 1:3 i to bez ponajboljeg igrača Ivana Perišića.

I ti isti mediji koji nakon svega izbornika, koji je iz nemoguće situacije doveo Vatrene na Svjetsko prvenstvo u Rusiji (sjetite se samo koliko smo visili u zraku…, pobjede u Ukrajini), smatraju najslabijom karikom pišu o reakciji takozvane regije poslije spektakla u Kopenhagenu. Sasvim sigurno je tim ”novinarima” jako dobro poznata činjenica da ta ista ”regija” u reprezentativnom smislu ne postoji, a nije da nemaju kvalitetnih igrača. Nešto im nedostaje. Navijači, trener, zajedništvo… Ta ista ”regija” dok je nosila ima propale komunističke Jugoslavije mogla je samo sanjati o tolikim plasmanima na velika natjecanja, maštati o drugom mjestu, a o Zlatnoj lopti, koju je pod vodstvom Zlatka Dalića osvojio sjajni i neponovljivi Luka Modrić 2018. godine nisu smjeli čak ni sanjati.

Što im onda smeta ako im doista Dalić ne smeta? Smeta Bog, zapravo smeta im činjenica da naš izbornik vjeruje u Boga i da to ne krije. Da se mi ne lažemo, to su isti mediji koji su na najbrutalniji način opravdavali paljenje crkava po svijetu, koji su pozivali na bojkot Vatrenih, koji su govorili o lošoj Hrvatskoj nakon poluvremena protiv Škotske i koji su tada najavljivali da će Vatreni već nakon 45 minuta krenuti put domovine. Podcijenili su Vatrene, a to im je greška. Vatreni pod Dalićevim vodstvom mogu izgubiti, kao što se u sportu ponekad dobiva, ponekad, nažalost, i gubi, ali će u ključnim utakmicama Dalićevi Vatreni uvijek dati sve od sebe. Što se više od toga može poželjeti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dalić je, naravno, a što smo i spomenuli, kao i svaki izbornik, jer onaj tko radi taj i griješi, ne griješe samo oni koji bazde na državni proračun te ga sišu preko raznih, ponekad i fiktivnih, udruga te ”instituta”, imao svojih pogrešaka, ali Dalić, ta ista ”najslabija karika”, vrlo uspješno, što je pokazala i utakmica u Kopehagenu, radi smjenu generacija. Ne može to proći bezbolno, ne posve, a mi smo opet tu, na velikim natjecanjima, uz bok višestrukim europskim prvacima, uz bok igrača čija zemlja ima ligu u kojoj igraju Real, Barcelona, Atletico

Ne treba su tu puno toga dodati…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.