Počeo Euro u futsalu, Hrvatska otvara u petak

futsalu
Foto: fah

Utakmicama prvog kola u skupini A u Nizozemskoj je počelo Europsko prvenstvo u futsalu na kojemu će nastupiti i hrvatska reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Euro su otvorili Portugal i Srbija, a branitelji naslova Portugalci slavili su 4:2. U drugom susretu ove skupine igraju domaćin Nizozemska i Ukrajina.

Nakon početnog vodstva Srbije od 2:0 golovima kapetana Pršića (1:03, 6:01), Portugal je preokrenuo rezultat i stigao do pobjede, a strijelci su bili Pauleta (10:33), Pany Varela (18:11), Jesus (24:47) i Tomas Paco (25:17).

Prvi sudac utakmice Srbija – Portugal bio je naš Nikola Jelić koji je susret trebao suditi u paru s Vedranom Babićem, no Babić je na zagrijavanju zadobio ozljedu mišića, te je zamijenio mjesto sa sutkinjom Chiarom Peronom i premijeru na europskoj smotri odradio kao treći sudac ovog susreta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastupi Hrvatske

Hrvatski reprezentativci smješteni su u skupinu C. Izabranici Marinka Mavrovića danas su stigli u Nizozemsku, a prvi nastup na Euru imat će u petak 21. siječnja protiv Poljske (20.30) u Amsterdamu.

U drugom kolu 25. siječnja očekuje ih dvoboj protiv Rusije (17.30), koji će se također igrati u Amsterdamu, a nastup u skupini zaključit će 29. siječnja utakmicom protiv Slovačke (14.30) u Groningenu.

– Jako nam je drago što smo se nakon šest godina ponovno kvalificirali na jedno veliko natjecanja. Naravno da želimo ostaviti trag na Europskom prvenstvu, a cilj je proći grupu u kojoj smo s Rusijom. Rusija je favorit i u svom sastavu ima pet Brazilaca, druga je reprezentacija Europe i u svjetskom je vrhu. Oni su favoriti skupine, ali mi tražimo prolazak protiv Poljske i Slovačke, rekao je izbornik Mavrović u razgovoru za HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U skupini B su Finska, Italija, Slovenija i Kazahstan, dok će u skupini D igrati sedmerostruki europski prvaci Španjolci, koje je na putu do osmog naslova u finalu 2018. u Ljubljani zaustavio Portugal nakon produžetaka. U ovoj skupini još su Azerbajdžan, Gruzija te Bosna i Hercegovina, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.