Počeo sastanak: UEFA će danas donijeti i službene odluke vezane uz Ligu prvaka, Europsku ligu, bit će poznati svi termini

Foto: fah

Danas se od 15:30 sati sastaje Izvršni odbor UEFA-e koji bi napokon trebao donijeti ključne odluke vezane uz nastavak sezone u Ligi prvaka nakon što je donekle splasnula pandemija koronavirusa. U većini europskih zemalja prvenstva su nastavljena, u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi i gledatelji su se vratili na tribine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednjih tjedana pojavilo se bezbroj nagađanja, mnoga su od njih bila zapravo na razini spekulacija, glede nastavka Lige prvaka i Europske lige, no, danas od 15:30 napokon bi sve trebalo biti jasno, trebao bi biti poznat format natjecanja i svaki datum nastavka eurokupova kao i konkretan termin, sat, pa čak i minuta te stadion na kojem će se dovršiti ova neobična i turbulentna nogometna sezona privremeno prekinuta zbog pandemije. Dakle, bit će poznato kao će se okončati sezona 2019/20 u svim drugim europskim, odnosno Uefinim ligama i natjecanjima.

Kontroverzni predsjednik UEFA-e, Slovenac Aleksander Čeferin, koji se ponekad ponaša kao politički aktivist te ne krije svoju netrpeljivost prema aktualnom slovenskom premijeru Janezu Janši, zajedno sa svojim Izvršnim odborom će razmotriti i kalendar za sljedeću 2020/21 sezonu kako za Ligu prvaka i Europsku ligu tako i za Euro 2020. Naime, radi se o Europskom prvenstvu koje bi, da nije bilo pandemije, sada bilo u tijeku, a odgođeno je za iduće ljeto. Navijači u Hrvatskoj očekuju da bi Vatreni, kao još uvijek službeno drugi na svijetu, mogli biti jedni od favoriti Eura 2021., kao što bi bili da se Euro mogao održati ove godine, bez obzira na činjenicu da će za godinu dana Luka Modrić, kao vođa ove vatrene generacije, biti godinu dana stariji.

Izvršni odbor UEFA-e sastanak je počeo u 12 sati.  Tiskovna konferencija Aleksandra Čeferina je zakazana za 15:30 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.