POI: Ždrijeb skupina za EP u sjedećoj odbojci u Poreču

Foto: fah

U subotu je u Poreču održano izvlačenje skupina za Europsko prvenstvo u sjedećoj odbojci koje će se održati u tom gradu od 4. do 11. studenoga, a na kojemu će nastupiti 14 muških reprezentacija te devet ženskih reprezentacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatske reprezentacije svrstane su u skupine A i to ženska reprezentacija sa Slovenijom, Finskom i Mađarskom, dok je muška reprezentacija u grupi s Italijom i Poljskom.
Ovo veliko natjecanje nastavak je dugogodišnje tradicije sjedeće odbojke kao jednog od najstarijih paraolimpijskih sportova u Hrvatskoj, i priznanje kvalitetnog rada u momčadskim sportovima osoba s invaliditetom te Hrvatskom paraolimpijskom odboru (HPO), u kojem jedino sjedeća odbojka ima, uz mušku ekipu, unazad tri godine žensku nacionalnu momčad, istaknuo je predsjednik HPO-a Ratko Kovačić.
Poreč, kao domaćin Europskog prvenstva u sjedećoj odbojci, je još jednom prepoznat kao grad sportaša i odvijanja mnogih međunarodno značajnih sportskih manifestacija, sa željom proširivanja sportskih natjecanja koja će se odnositi i na osobe s invaliditetom naglasio je gradonačelnik Grada Poreča Loris Peršurić.
Dopredsjednik Europske paraodbojkaške federacije Branko Mihorko smatra kako je sjedeća odbojka idealan momčadski sport u kojem se putem sportskih aktivnosti može učiniti još više na planu međusobne integracije osoba s i bez invaliditeta što je ujedno i dio kontinuiranog programa Europske paraodbojkaške federacije naglasivši svoje zadovoljstvo s dosadašnjim tjekom priprema za Europsko prvenstvo.

Domaćinstvo Europskog prvenstva obavezuje nas na još veći trud i zalaganje da dođemo u konkurenciju za medalju u muškoj konkurenciji, izjavila je predsjednica Hrvatskog saveza sjedeće odbojke Ivana Pavić.
Tjekom održavanja Europskog prvenstva u Poreču će se održati izborna skupština Europske paraodbojkaške federacije na kojoj će biti izabran novi predsjednik i glavni tajnik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.