Pojačanje za budućnost: Mlada zvijezda Bayerna odabrala Hrvatsku umjesto dresa svjetskog prvaka – Njemačke

Foto: Snimka zaslona

Talentirani vezni nogometaš Bayerna Fabian Benko odlučio je igrati za Hrvatsku te će se pridružiti mladoj reprezentaciji koju vodi kao izbornik Nenad Gračan. Mlade Vatrene u listopadu čeka ogled protiv Švedske. Hrvatska treba pobjedu koja bi je odvela na Europsko prvenstvo koje se iduće godine igra u Poljskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako se može čuti, presudio je patriotizam obitelji Benko.  Naime, danas su telefonski razgovarali tehnički direktor HNS-a dr. Roman Jozak i otac mladog nogometaša te je sve dogovoreno. Podsjetimo, 18-godišnji veznjak rođen je u Münchenu. Njegova se obitelj odlučila između Njemačke i Hrvatske za Hrvatske. Fabian će tako doći okupljanje U-21 reprezentacije za utakmicu protiv Švedske 10. listopada. Benko će konkurirati za prvu momčad. Pojačanje je to za budućnost.

Fabian Benko se pridružio Bayernu kad je imao tek sedam godine, s obzirom na to prošao je nogometnu akademiju ponajboljeg europskog kluba. Ovog ljeta Fabian Benko upisao je i prvi nastup za Bayern te je sudjelovao u pobjedi od 5:0 protiv Carl Zeiss Jene u DFB Kupu.

Benko je rođen 1998. godine, dakle, iste godine kada je Hrvatska postigla najveći uspjeh u povijesti trećeg mjesta na svijetu pobjedom protiv Nizozemske na SP-u u Francuskoj. HNS je već  duže vremena u kontaktu s Benkom i njegovom obitelji. Razgovori su krenuli intenzivno još tijekom priprema za U-17 Svjetsko prvenstvo u Čileu, ali i pred nastup hrvatske U-19 reprezentacije na ljetos održanom Europskom prvenstvu u Njemačkoj. Srećom, razgovori su urodili plodom i Hrvatska je svakako dobila pravo pojačanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S obzirom na talent Fabian Benko će u budućnosti biti možda i jedan od nositelja igra seniorske reprezentacije Hrvatske.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.