Legendarni Marco van Basten postao tehnički direktor FIFA-e

Foto: fah

Bivši nizozemski reprezentativac Marco van Basten (51) imenovan je novim tehničkim direktorom Međunarodne nogometne federacije (FIFA).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Europski prvak iz 1988. godine bit će zadužen za tehnološke inovacije na području suđenja.

“Za mene je velika čast što sam postavljen na ovu dužnost. Ponosan sam što mogu raditi u krovnoj kući nogometa. Nadam se kako ću pomoći da nogomet i dalje ostane najpopularnijim sportom na svijetu,” poručio je Van Basten.

Nizozemski majstor će u FIFA-i surađivati s bivšim suigračem iz redova Milana našim Zvonimirom Bobanom koji je u svibnju imenovan posebnim savjetnikom predsjednika Giannija Infantina za nogometna pitanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nizozemski napadač je tijekom karijere igrao za Ajax i Milan osvojivši 21 klupski trofej pri čemu i dvije Lige prvaka s Milanom. U dresu nizozemske reprezentacije najveći uspjeh je ostvario na europskom prvenstvu 1988. godine gdje je predvodio ‘oranje’ do europske krune.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.