Medijska nagađanja: Nakon šest dugih godina BBB-i se vraćaju na maksimirski Sjever?

Foto: fah

Nakon dugih šest godina Bad Blue Boysi izlaze iz bojkota i vraćaju se na maksimirski Sjever. Učinit će to 27. rujna, na utakmici Lige prvaka protiv Juventusa, a HNL-premijeru imat će nekoliko dana kasnije protiv Hajduka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Velika proba za povratak na Maksimir bit će tradicionalno predstavljanje nove sezone Futsal Dinama na Šalati u petak 9. rujna kada u goste dolazi osvajač Grčkog kupa ASE Doukas.

Kruže brojne verzije priče o povratku, vecernji.hr tako navodi kako je došlo do burne rasprave treba li se uopće vraćati na stadion s obzirom na to da je Zdravko Mamić i dalje prisutan, sada na funkciji savjetnika. Kako navode, jedan dio navijača bio je za nastavak dosadašnjeg načina borbe odlascima na Dinamove utakmice u gostima i zaobilaženje Maksimira, dok je drugi dio bio za povratak na tribine i nastavak borbe sa tog mjesta. No, prevladali su oni koji misle da je najbolje da se za Dinamo bore tamo gdje im je i mjesto – na sjevernoj tribini maksimirskog stadiona.

Prije nekoliko mjeseci uspostavljeni su kontakti između uprave i navijača, navode mediji. Jutarnji.hr navodi kako su na prvom razgovoru BBB-i inzistirali na tome da ondje bude Igor Cvitanović kao legenda kluba, a nakon što je Cvita otišao iz Dinama, u ime kluba su s navijačima razgovarali Tomislav Svetina i Krešimir Antolić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Povratak?

Za sada nema službene potvrde, ona tek treba doći, ako će doći, a onda ćemo vidjeti što će i kako biti. Naime, ako je Zdravko Mamić bio stvarni razlog bojkota onda prekid je bojkota preuranjen, Mamić više nije formalno na čelu Dinama, no, kao savjetnik Mamić je stvarno i dalje prva osoba u klubu. Nema neke ozbiljne logike u čitavoj priči.

S druge strane, ne bi bilo prvi puta da se u medijima pojavljuju nagađanja o povratku Boysa na Maksimir koja su “utemeljena” na “informacijama” dobivenim od osoba koje ne predstavljaju BBB-i, ili ne predstavljaju one koji odlučuju o bojkotu, drugim riječima, probni baloni s maksimirskog Sjevera puštali su se i ranije, i to nekoliko puta. Dosad su uglavnom ti baloni neupotrebljivi padali na zemlju, bez učinka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako god bilo pred Dinamom je Liga prvaka, klubu bi protiv Juventusa, Seville i Lyona svaka pomoć, a posebno pravih navijača, dobro došla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.