Poljski Krakow domaćin trećeg izdanja Europskih igara 2023. godine

Minsk, 21.06.2019 - Sveèana ceremonija otvaranja 2. Europskih igara Minsk 2019 na Dinamo stadionu u Minsku. foto HINA/ Damir SENÈAR/ ds

Glavna skupština Europskih olimpijskih odbora (EOO) na izvanrednom je zasjedanju u Minsku, jednoglasno izabrala Malopoljsku regiju i poljski grad Krakow za domaćina trećeg izdanja Europskih igara 2023. godine, a glasovali su predstavnici svih 50 europskih nacionalnih olimpijskih odbora.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poljsko izaslanstvo nije skrivalo zadovoljstvo odlukom EOO-a, a predsjednik njihova nacionalnog olimpijskog odbora, Andrzej Krasnicki, u zahvalnom je govoru kazao:

“Čvrsto vjerujemo da će ovaj veliki sportski događaj pridonijeti razvoju europskog sporta i promidžbi naše države, grada Krakowa i Malopoljske regije”.

Prema realnim predviđanjima, program sportova zastupljenih na EI u Minsku, doživjet će bitne promjene u trećem izdanju Igara. O tome će odlučivati EOO-ova koordinacijska komisije za Igre, a strateške smjernice njezina rada otkrio je predsjednik EOO-a Janez Kocijančič:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Slijedit ćemo strategiju definiranu u Olimpijskoj agendi 2020., a to znači da ćemo odrediti temeljne sportove i potom razgovarati s organizatorima koje još sportove treba uključiti u program. Naglasak će biti na onima koji nude olimpijske kvalifikacije ili istodobno predstavljaju i Europsko prvenstvo. Olimpijske igre vraćaju se u Europu odmah nakon Tokija 2020. godine. Bit će to u Parizu 2024. godine i željeli bismo na Europskim igrama imati sportski program sa što više olimpijskih kvalifikacija”.

Hrvatski olimpijski odbor (HOO) na EOO-ovoj je izvanrednoj skupštini predstavljao njegov predsjednik, ujedno i član Izvršnog odbora EOO-a, Zlatko Mateša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.