Ponos nacije! Naši slijepi i slabovidni kuglači osvojili deset odličja!

Hrvatski slijepi i slabovidni sportaši osvojili su na 3. IBSA Svjetskom prvenstvu u kuglanju, koje je od 25. do 30. svibnja održano u slovačkoj Rakovici deset odličja od čega pet zlatnih, tri srebrne i dvije brončane medalje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Moramo biti ponosni na naše slijepe i slabovidne sportaše koji na svakom velikom europskom ili svjetskom natjecanju osvajaju odličja, a sada su u Slovačkoj uz deset medalja postavili i dva nova svjetska rekorda. Iza svih tih odličja stoji ogroman rad i trud, ne samo sportaša nego i njihovih trenera i dodavača bez čije pomoći se ne bi došlo do ovih uspjeha”, kazao je u ponedjeljak na konferenciji za novinare dopredsjednik HPO-a Josip Držaić.

Na SP u Slovačkoj zlatno odličje osvojila je ženska reprezentacija u sastavu Petra Deša, Ruža Markešić i Evica Šerfez, mješoviti par Ruža Markešić i Zlatko Vučenović u kategoriji B3, Petra Deša u pojedinačno u kategoriji B1, Željka Peška u kategoriji B2 i Stjepan Đunđek u kategoriji B1.

Srebrnim odličjima okitili su se mješoviti par Petra Deša i Stjepan Đunđek u kategoriji B1, Evica Šerfez i Vilijam Jelušić u kategoriji B2 te Zlatko Vučenović u konkurenciji B3, dok su brončana odličja zaslužili Zlatko Vučenović u konkurenciji B3 te muška reprezentacija u sastavu Stjepan Đunđek, Ranko Milutinović, Darko Sarapa, Vedran Dumenčić, Zlatko Vučenović i Vilijam Jelušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Drago mi je da su se nakon dužeg vremena u svjetski vrh vratili i naši kuglači pa vjerujem da će se na natjecanjima koja su pred nama i oni približiti uspjesima koje rodovito postiže naša ženska selekcija”, kazala je naša slabovidna kuglačica Ruža Markešić koja je na ovom svjetskom prvenstvu obnašala i dužnost izbornice.

“Bilo je naporno jer smo u kuglani provodili i po 12 sati na dan i umor je bio glavni razlog što nakon osvojenog zlatnog odličja u pojedinačnoj konkurenciji kada sam sa 1254 čunja postavila novi svjetski rekord do najsjajnijeg odličja nisam došla i u paru s kolegom Stjepanom Đunđekom već smo se morali zadovoljiti srebrnim odličjem, kazala je nositeljica triju odličja i nova svjetska rekorderka Petra Deša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.