Ponovno se razbacivali novcem: Rekordna potrošnja engleskih prvoligaša na pojačanja ovog prijelaznog roka

Foto: fah

Engleski prvoligaši su u ovom ljetnom prijelaznom roku zabilježili rekordnu potrošnju, šestu sezonu zaredom, s tim da su samo jučer, zadnjeg dana roka, potrošili 228 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovog je ljeta 18 klubova Premier league potrošilo, kako javlja BBC, oko 1,5 milijardi eura na pojačanja. Revizorska tvrtka Deloitte je izračunala da je potrošnja u odnosu na prošlu godinu porasla 23 posto.

Premier League je prva po potrošnji, talijanska Serie A s oko 798 milijuna eura je sljedeća, a slijede ih francuska Ligue 1 sa 640 milijuna eura, Bundesliga sa 554 milijuna i španjolska La Liga, gdje se prijelazni rok zatvara u petak, sa 542 milijuna.

Manchester City je kao klub najviše izdvojio na nova imena. Prema BBC-u, trener Cityja Pep Guardiola izabrao je nogometaše za koje je klub izdvojio više od 230 milijuna eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Chelsea je sa Davidom Zappacostom (Torino) i Dannyjem Drinkwaterom (Leicester City) koje je doveo zadnjeg dana roka i s ukupno potrošenih 195 milijuna eura na drugom mjestu, dok su Manchester United Everton, koji je doveo hrvatskog nogometaša Nikolu Vlašića, potrošili 157 milijuna eura.

Najskuplje pojačanje bio je Romelu Lukaku koji je iz Evertona prešao u Manchester United za oko 85 milijuna eura, a s bonusima će Belgijac zaraditi više od 100 milijuna. Drugi “jaki” transferi su 54 milijuna eura vrijedan prelazak Kylea Walkera iz Tottenhama u Manchester City i Gylfija Sigurdssona iz Swanseaa u Everton za 45 milijuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.