Ponovno testirani uzorci: Zbog dopinga suspendirano troje ruskih atletičara koji su nastupili na olimpijskim igrama u Pekingu

Foto: fah

Troje ruskih atletičara koji su nastupili na olimpijskim igrama u Pekingu 2008. godine, Denis Aleksejev (29), Inga Abitova (25) i Anastasija Kapačinskaja (37) suspendirani su na četiri godine nakon što su njihovi uzorci ponovo testirani.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Aleksejev je u Pekingu bio član ruske štafete 4×400 metara koja je osvojila treće mjesto, no medalja mu je oduzeta, baš kao i njegovim kolegama.

Kapačinskaja je u Pekingu također osvojila medalju i to srebro u utrci štafeta 4×400 metara, no i ona je ostala bez nje.

Inga Abitova je u Pekingu nastupila na 10 km.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Svima su brisani rezultati od kolovoza 2008 do lipnja 2013.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.