Porsche kupio udjel u Rimac Automobilima: “Rimčeve ideje i pristup iznimno obećavajući, znanje impresivno”

foto: Rimac automobili

Njemačka tvrtka Porsche AG kupila je manjinski udio u tehnološkoj tvrtki Rimac Automobili i njegovoj sestrinskoj tvrtki Greyp Bikes, a osnivač Mate Rimac i dalje ostaje većinski vlasnik navedenih tvrtki, objavile su te kompanije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

(VIDEO) Mate Rimac: ‘Gledajući automobilsku industriju Hrvatska je na začelju, želim dovući strane investitore

Kako se navodi u priopćenju Rimac Automobila, cilj ovog partnerstva je suradnja na području razvoja električnih vozila te pružanje potpore Rimac Automobilima i Greyp Bikes prema ostvarivanju cilja, a to je postati vodeći dobavljač tehnoloških rješenja za tržište za električnih automobila visokih performansi te proizvođač najuzbudljivijih sportskih električnih automobila.

„U manje od jednog desetljeća sakupili smo značajno znanje u području razvoja automobilskih pogona visokih performansi te baterijskih tehnologija, inovativnih infotainmenta i telemetrijskih sustava, kao i drugih ključnih automobilskih sustava. Naši automobili predstavljaju vrhunac tehnologije i iznova određuju samu definiciju super-sportskog automobila,” navodi se u priopćenju Rimac automobila.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ipak, stvaranje ozbiljnog dobavljača u automobilskoj industriji i proizvođača sportskih automobila je izazov za cijeli život pa imamo još dug put pred sobom.  Ulazak u razvojnu suradnju sa Porsche AG je važan korak za naš strateški plan kako bismo postali značajan dobavljač velikim proizvođačima automobila. Drago nam je što smo uspjeli pridobiti veliko povjerenje naših investitora, partnera i klijenata te se radujemo što ćemo moći i dalje raditi na uzbudljivim projektima za razne klijente iz cijele automobilske industrije.”

Princ Harry i Meghan na večeru za najbliže uzvanike stigli u Jaguaru u čijoj je izradi sudjelovao Mate Rimac

Lutz Meschke: “Rimac je impresivnim znanjem potvrdio svoju poziciju”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Razvojem potpuno električnih super-sportskih automobila Concept_One i C_Two te brojnih drugih ključnih sustava koristeći najsuvremeniju tehnologiju za razne druge proizvođače u automobilskoj industriji, Rimac je svojim impresivnim znanjem potvrdio svoju poziciju u svijetu elektromobilnosti”,  tvrdi Lutz Meschke, zamjenik predsjednika Izvršnog odbora i član Izvršnog odbora za financije i IT u Porsche-u. Dodaje: “Smatramo kako su ideje i pristup Rimac Automobila izuzetno obećavajući, zbog čega se nadamo da će ovo partnerstvo u razvoju biti odličan uvod za našu blisku suradnju.”

Rimac u samo tri tjedna gotovo rasprodao 150 modela novog C_Two automobila

Rimac je rastuća tehnološka tvrtka koja pruža inovativna rješenja za električna vozila mnogim proizvođačima automobila, uz vlastiti razvoj i proizvodnju električnih vozila visokih performansi. Vizija Mate Rimca započela je kao projekt u garaži 2009. godine koji je izrastao u tvrtku sa više od 400 zaposlenika u okolici Zagreba. Istovremeno se razvijala i tvrtka Greyp Bikes, sestrinska tvrtka Rimac Automobila, koja nudi napredne električne bicikle. Obje tvrtke rastu velikom brzinom kako bi ostvarile svoje ciljeve.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Druga runda ulaganja

Ulaganje tvrtke Posche AG, uz ulaganje tvrtke Camel Group u rujnu 2017., zaključuje drugu rundu investicija, za tvrtke Rimac Automobili i Greyp Bikes. Novo partnerstvo će dati dodatni vjetar u leđa budućim poslovnim pothvatima tvrtki Rimac i Greyp, kao i potporu za njihovo širenje na globalnoj razini. S lipnjem 2018. godine, osnivač i izvršni direktor Mate Rimac i dalje ostaje većinski vlasnik navedenih tvrtki, a sjedište i dalje ostaje u Svetoj Nedjelji.

 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.