Portugalci uoči okršaja s Vatrenima: Pritisak uvijek postoji

epa11398276 Portugal head coach Roberto Martinez reacts during the international friendly soccer match Portugal vs Croatia, in Oeiras, Portugal, 08 June 2024. EPA/ANTONIO COTRIM

Izbornik portugalske nogometne reprezentacije Roberto Martinez i igrač Bernardo Silva na konferenciji za medije u Lisabonu najavili su sutrašnji okršaj protiv Hrvatske na otvaranju nove sezone Lige nacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Jedva čekamo vratiti se na teren. Sutra nas čeka zanimljiva utakmica protiv Hrvatske, momčadi koja voli imati loptu. S puno želje i ambicija ulazimo u ovu utakmicu, želimo obradovati naše navijače, rekao je izbornik Portugala Roberto Martinez.

– Hrvatska je ekipa sa sjajnim mentalitetom i velikim tehničkim sposobnostima, ima puno igrača koji mogu odlično kontrolirati loptu. Pritisak uvijek postoji, ali naučeni smo na pritisak. Ono što mi želimo je dati sve od sebe i razveseliti naše navijače, dodao je portugalski izbornik koji još nije obznanio početni sastav.

– Razmislit ću o sastavu, imamo puno dobrih igrača i ono što želim vidjeti kod njih je njihov stav na terenu. Spremni smo, odlično radimo i želimo to pokazati na terenu, dodao je Martinez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na konferenciji za medije bio je i Bernardo Silva, igrač Manchester Cityja.

– Predstavljati svoju zemlju najveći je ponos. Blizu sam 100 odigranih utakmica za Portugal i taj doseg bit će nešto što ću sigurno pamtiti do kraja života, rekao je Silva.

Komentirao je i izbornikov poziv 17-godišnjem Geovaniju Tchenu Quendi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– On je sjajan talent, a zamislite što za jednog 17-godišnjaka znači doći u reprezentaciju u kojoj je Cristiano Ronaldo. Sjećam se kako je meni bilo kad sam dobio prvi poziv u A reprezentaciju, jedva sam čekao trenirati s Ronaldom, rekao je Silva.

Bernardo Silva u Cityju je suigrač dvojici Vatrenih, Mateu Kovačiću i Jošku Gvardiolu.

– Jedva čekam vidjeti ih na terenu. Gvardiol je bio odličan prošle sezone, nitko nije očekivao toliko njegovih golova. Što se Matea tiče, on je sad na novoj poziciji na kojoj mora mijenjati Rodrija i to radi fantastično. Dobri smo prijatelji i stvarno sam ponosan na njega, dodao je Silva, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.