Posljedice ipak ostale: Mladom igraču Ajaxa trajno oštećen mozak

Foto: fah

Premda su prve vijesti o zdravstvenom stanu nogometaša Ajaxa Abdelhaka Nourija (20), koji se u nedjelju srušio usred prijateljske utakmice protiv Werdera i ostao bez svijesti, bile obećavajuće, iz nizozemskog kluba su stigle loše vijesti. Nouri je pretrpio teška oštećenja mozga i njegova nogometna karijera je završena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mladi nogometaš je izvan životne opasnosti, međutim još uvijek nije poznato kakve će posljedice mladi Nizozemac imati. No jedno je sigurno – njegova nogometna karijera završena.

“Svi smo u šoku, nitko ne može vjerovati. Abdelhak je veliki talent, ali nažalost nikada nećemo znati kako bi izgledala njegova karijera”, kazao je Ajaxov direktor i bivši golman Edwin van der Sar.

Mladi veznjak se srušio u subotu za vrijeme prijateljske utakmice protiv Werdera. Srušio se zbog snažne aritmije srca. Bio je bez svijesti, ali stabilno. Nakon što je ambulantnim kolima prevezen u obližnju bolnicu, kasnije je helikopterom prebačen u Innsbruck.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Liječnici su nakon pregleda u bolnici u Innsbrucku utvrdili kako njegovo srce ‘djeluje normalno’ i kako nije oštećeno,” a poručili su i kako nisu pronađene neurološke anomalije. Nažalost, to se nije pokazalo točnim jer su mladići dijagnosticirana ozbiljna i trajna oštećenja mozga.

Nouri je za seniorsku momčad Ajaxa debitirao u rujnu prošle godine, a do sada je za prvi sastav ‘kopljanika’ upisao 15 nastupa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.