‘U potrazi za istinom’: Iracionalni i racionalni razlozi pada Novaka Đokovića

Foto: fah

Najtiražniji svjetski mediji, dakle, ne samo srbijanski, pokušavaju pronaći razlog ”velikog pada” Novaka Đokovića, donedavno najboljeg svjetskog tenisača, koji je sa zapanjujućom lakoćom osvajao grand slam turnire, pa čak i donedavno neosvojivo Otvoreno prvenstvo Francuske u tenisu, nadaleko poznati Roland Garros.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pojedini mediji tvrde, nevezano uz napise srbijanskog ekstremnog Kurira, na koji se, nažalost, pozivaju i neki hrvatski mediji, kako je upravo Roland Garros razlog pada Novaka Đokovića, ne samo zbog nagomilanog napora koji se dogodio tijekom pohoda na turnir koji mu je jedini u karijeri nedostajao od većih turnira nego i zbog nedostatka motivacije. Osvajanjem Roland Garrosa Đoković je zapravo osvojio sve što je želio, iako je do naslova u Roland Garrosu došao isključivo zbog ozljede neprikosnovenog ”kralja zemlje” Rafaela Nadala, koji je u Roland Garrosu isto ono što su u Wimbledonu Sampras, Federer ili Đoković.

I dok jedni spominju kao razlog pada forme nedostatak motivacije, drugi umor, treći zasićenje, koje se zna javiti, i to ne tako rijetko, kod tenisača koji su blizu četvrtom desetljeću života, a koji su u karijeri osvojili skoro sve, četvrti tvrde kako je u pitanju promjena način prehrane kod srpskog tenisača. Spominju se čak i neki samozvani gurui.  Najekstremniji u svojoj ”potrazi za istinom” su oni koji pad forme i nedostatak usredotočenosti na teniske terene Novaka Đokovića vide u njegovoj supruzi, nadaleko poznatoj Jeleni, za koju tvrde da ima presudni utjecaj na ”Noleta.”

Zastupnik Demokratske stranke Srbije u skupštini Vojvodine Amir Buslimi putem društvenih mreža iznio je do sada najšokantnije tvrdnje glede pada forme Novaka Đokovića i činjenice da je on danas puno bliže petom mjestu na ATP ljestvici nego Andyju Murrayju i povratku na vrh. Naime, Buslimi je za sve okrivio Đokovićevu suprugu Jelenu i nije jedini koji tako nešto tvrdi. U prepisci na Facebooku političar tako tvrdi da Jelena ne razgovara s roditeljima Novaka Đokovića mamom Dijanom te ocem Srđanom te dodaje kako se takvo ponašanje Jelene itekako odražava na formu Novaka Đokovića i njegovu koncentraciju tijekom teniskih mečeva. Međutim, sam Đoković je nedavno rekao da mu je tenis i dalje jako važan. ali nije jedini na svijetu, danas tvrdi kako je ponovno ”kao vuk gladan naslova…”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Histeriji koja se pojavila u Srbiji nakon pada s vrha ATP liste Novaka Đokovića podlegli su i brojni anonimni komentatori na internetu, koji ispod novinskih članaka redovito napadaju Jelenu, pritom uopće ne dozvoljavaju mogućnost da Đoković više nije vodeći tenisač svijeta zato jer se pojavio netko tko je bolji, trenutno u boljoj formi. Traže razlog za pad Đokovića, a ne žele ga pronaći u igračkom napretku Đokovićevih suparnika na teniskim terenima. Svaka era ima svoj početak i svoj kraj i obično je krajnji rezultat vezan uz ”prirodne procese” koji su u životi stalni i nezaustavljivi.

Od kada je Đoković postao teniska svijeta, što je posve normalno i što se već desetljećima događa sa svim sportskim zvijezdama, mediji prate ne samo njegovu sportsku karijeru nego i privatni život, pa tako i njegov život s Jelenom. Jelena se, tvrde neki, dobro nosi s takvim medijskim tretmanom, ”Đoković sve teže.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.