Povratak Ivaniševića nakon osvajanja Wimbledona: Nema tko se nije pojavio tog dana na splitskoj Rivi

Foto: snimka zaslona HRT

Tog 10. srpnja prije 20 godina nema tko se nije pojavio na splitskoj Rivi kako bi dočekao Gorana Ivaniševića koji je potpuno neočekivano, na zalasku karijere, pobjedom nad Patrickom Rafterom, osvojio legendarni Wimbledon.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo tko je te godine očekivao da bi Ivanišević uopće mogao proći koje kolo, a kamoli da će na kraju u epskom meču, pobijediti Australca Raftera u pet setova i osvojiti naslov koji je toliko tijekom karijere želio.

Podsjetimo, ranije je “Zec” gubio čak tri finala Wimbledona, jednog od Andrea Agassija te dva od Petea Samprasa, a do titule se popeo nakon što je dobio pozivnicu.

Izljevi emocija, cijela Hrvatska je plakala, neki su pili tablete za smirenje tijekom epskog meča koji se činio da nikada neće završiti…

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naravno, dan poslije, uslijedio je doček kakav može pripremiti jedino “najluđi grad na svitu”. Dočekalo ga je više od 100 tisuća ljudi, njegov Split je gorio. Ivanišević je na sebi imao Draženov dres, oko vrata Hajdukov šal, a došao je katamaranom.

Bilo je tu brojnih anegdota, usporedbi Splita i Brazila, skidanja u donje rublje…, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.