Povratak Lovrena: Bez pobjede na Rujevici utakmica u Kijevu možda i neće biti ključna?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija uoči dvije ključne utakmice koje direktno odlučuju hoće li Vatreni na Svjetsko prvenstvo ili će, što bi bio veliki udarac za hrvatski nogomet, ostati kod kuće, suočena je s dosta problema. Međutim, za izvanrednu situaciju u završnici kvalifikacija Vatreni, uključujući i izbornika, sami su najviše krivi, sami se moraju voditi na teškom gostovanju u Ukrajini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ozlijeđeno je nekoliko igrača, posebno je hrvatska obrana desetkovana. Naime, protiv Finske na Rujevici neće biti čak tri stopera Vatrenih, Dejana Lovrena, Vedrana Ćorluke te Tina Jedvaja. Uz njih nema ni napadača Milana Nikole Kalinića, Realovog Matea Kovačića, iz Fiorentine Milana Badelja (zbog žutih kartona, vraća se već za Ukrajinu u ponedjeljak).

Svima je jasno je da bez pobjede protiv Finske utakmica u Kijevu ne bi možda imala takav značaj, drugim riječima, prvo pobjeda protiv ”autsajdera”, a tek onda možemo govoriti o ”ključnih 90 minuta u Kijevu…” Hrvatska protiv Finske večeras na Rujevici kreće od 20:45 sati. Neki kažu da će Vatrenima teži protivnik biti travnjak od gostiju iz Finske.

Srećom, dobre vijesti za izbornika stižu iz Engleske. Dejan Lovren je zbog bolova u leđima tražio poštedu protiv Finske, iako za Liverpool igre, i to vrlo dobro, no, protiv Ukrajine mogao bi zaigrati i za Hrvatsku. Lovren je pod tabletama zadnju utakmicu za Loverpool igrao u nedjelju protiv Newcastlea (1:1), nakon čega je podvrgnut terapiji bolnih leđa. Prema nekim informacijama terapija je dala rezultate te bi se Lovren trebao vratiti za Ukrajinu, barem tako javljaju iz HNS-a.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatska, podsjetimo, utakmicu u Kijevu protiv Ukrajine igra 9. listopada u 20.45. sati. Bez Dejana Vatreni su ostali tek na četiri stopera, Domagoju Vidi te Mateju Mitroviću, koji će i igrati protiv Finske, te Nižiću i Ćaleti-Caru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.