Povratnik Marko Pjaca: ‘Uvijek mi je čast i zadovoljstvo doći na reprezentativno okupljanje’

Foto: fah

Među Vatrene nakon duže vremena vratio se i trenutni nogometaš Schalkea, jedan od najvećih talenata hrvatskog nogometa, Marko Pjaca. Pjaca je, podsjetimo, pauzirao jer mu je u prijateljskoj utakmici protiv Estonije stradalo koljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pauza je bila duga, oporavak je išao polako, ali sad je, kako tvrdi, spreman za najveće izazove. Prije pauze bio je vrlo blizu ulaska među prvih 11 Vatrenih. Odigrao je i zapaženu rolu na Europskom prvenstvu prije dvije godine u Francuskoj.

Marko Pjaca s Vatrenima se nalazi u SAD-u gdje će Hrvatska igrati s Peruom u Miamiju i Meksikom u Dallsu tri dana kasnije.

“Koljeno je dobro, dobro se osjećam i to je trenutačno najvažnije. Nastojim skupiti što više minuta te biti spreman za nastup na Svjetskom prvenstvu. Jako je lijepo opet biti s reprezentacijom, to je možda i najljepša stvar u nogometu – predstavljati svoju zemlju. Uvijek mi je čast i zadovoljstvo doći na reprezentativno okupljanje”, poručio je Marko Pjaca putem službene stranice HNS-a. Marko se također i osvrnuo na utakmice protiv Perua te Meksika, ali i na one u lipnju protiv Brazila, odnosno Senegala. Hrvatska, za razliku od nekih prošlih godina, ove godine ima vrlo jake pripremne utakmice uoči jednog velikog natjecanja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Bitni su nam susreti s neeuropskim momčadima, s obzirom da smo Island dovoljno dobro upoznali u nedavnim kvalifikacijskim okršajima. Želimo se dodatno uigrati, izvući pritom dobar rezultat – to nam je važno za samopouzdanje – a igrači koji manje igraju u klubovima žele veću minutažu”, rekao je nogometaš Schalkea, koji je komentirao i protivnike Vatrenih na SP-u u Rusiji:

”Definitivno nije laka skupina, imamo dosta teške suparnike. Nema se što posebno reći o Messijevoj Argentini, oni su nam vjerojatno najopasniji suparnik. Nigerija je mlada momčad i nikad se ne zna što od njih očekivati, a Island je bio prvi u našoj kvalifikacijskoj skupini. No, vjerujemo u sebe i cilj nam je proći skupinu.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.