Poznat termin olimpijskog kvalifikacijskog turnira u Splitu

Foto: fah

Kvalifikacijski turniri košarkaša za sudjelovanje na Olimpijskim igrama u Tokiju koje su odgođene za ljeto 2021., a kojima su domaćini Split, Beograd, Kaunas i kanadska Victoria, bit će odigrani od 29. lipnja do 4. srpnja sljedeće godine, odlučeno je nakon konzultacija između Svjetske košarkaške federacije (FIBA) i Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Početkom travnja izglasane su promjene u kalendaru natjecanja, gdje je za kvalifikacijske turnire bilo predviđeno razdoblje od 22. lipnja do 4. srpnja, s time da su predstavnici krovne košarkaške organizacije zagovarali što kasniji početak natjecanja, kako bi reprezentacije i igrači imali više vremena za pripreme.

Hrvatska je dobila domaćinstvo turnira na kojem će uz hrvatske košarkaše u istoj skupini prvog kruga igrati Brazil i Tunis, a u drugoj skupini su Rusija, Njemačka i Meksiko.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.