Poznati sportaši o životu nakon završetka karijera

Foto: snimka zaslona

Sportske karijere obično nemaju predug vijek trajanja i važno je da aktivni vrhunski sportaši razmišljaju o tome što bi mogli raditi kad odu u sportsku mirovinu jer najčešće se to događa dok su još u punoj snazi, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nerijetko se sportaši nakon završetka karijere nađu u krizi jer im nedostaje prijašnji angažman.

Međunarodni Olimpijski odbor zato nudi radionice na kojima dragocijena iskustva nude sportaši koji su prošli uspješnu tranziciju iz sportske u neku drugu karijeru.

– Mislim da je definitivno nužno imati viziju i ideju što nakon, da ne bi došlo do epizoda manjka samopouzdanja, depresije, što znamo da nije tako rijetki slučaj, istaknula je bivša skijašica Ana Jelušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Sve ove edukacije koje sam prolazio od tada, u smislu cijeloživotne naobrazbe koje mi koristi danas u mojoj poslovnoj karijeri, podijelio sam to sa sportašima. Mislim da su neki od njih, da im se priča svidjela i da će biti korisno iskustvo i za njihove karijere, kaže pak proslavljeni olimpijac i bivši veslač Igor Boraska.

– Stvarno je bilo korisno da se mi svi sportaši zapitamo što ćemo raditi nakon naše sportske karijere, pošto mi svi razmišljamo da će naša sportska karijera trajati vječno, da će vječno biti vrhunski rezultati, mislim da je dobro da sebi otvorimo neka pitanja, “što nakon sportske karijere”, “gdje se vidimo budućnosti” i “da li možemo biti jednako uspješni van sportske karijere kao u sportskoj karijeri”, govori karatist Ivan Kvesić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.