Pravi karakter – Marko Rog: Nema umora, kad se igra za Hrvatsku!

Foto: fah

Mladi hrvatski nogometni reprezentazivac Marko Rog pravo je nogometno otkriće ovog ljeta, otišao je iz Dinama iako je sve do prije dva-tri mjeseca izgledalo kao da će ostati najmanje dvije godine, a onda mu je sjajna utakmica protiv Španjolske na Euru otvorila vrata, njemu i Marku Pjaci.  Rog je otišao u Napoli, Pjaca tek nešto malo ranije u Juventus, igrali su zajedno u Dinamu, reprezentativci i igrat će zajedno za Vatrene, ali će na Apeninskom poluotoku biti ljuti rivali dvije jake momčadi koje se bore za vrh Serie A.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je Rog zapravo drugačiji od nekih nogometaša pokazuje njegova izjava za Večernji list, naime, mladi reprezentativac je rekao da ” nema umora kad se igra za Hrvatsku.” Izjavio je to talentirani reprezentativac nakon što su mladi Vatreni remizirali protiv svojih kolega iz Švedske. Bilo je 1:1 u Koprivnici. Rog je imao dosta posla oko transfera u Napoli, kako bi napokon došlo do potpisa.

Za razliku od Alena Halilovića, koji je nedavno potpisao za HSV, Rog, koji je također tek nedavno stigao u novi klub, novu sredinu, novu državu, točnije Italiju, nije tražio poštedu, iako nije stigao ni trenirati s momčadi, već je prošao liječnički pregled te donekle upoznao nove suigrače.  Rogu je ove sezone cilj izboriti se za što veću minutažu u novom klubu, jer je svjestan da ga u Napoliju ne čeka rezervirano mjesto u udarnih 11.  “Mlad sam, neće biti tragedija ako ne budem odmah igrao, borit ću su se…”, rekao je borbeni Rog, očito spreman na strpljivost i mukotrpan rad.

Bivši igrač Dinama, koji je s modrima izborio plasman u Ligu prvaka pobjedom protiv Salzburga, tvrdi da momčad Zlatka Kranjčara može preskočiti skupinu u kojoj se još nalaze Juventus, Sevilla te Lyon, što bi, iskreno govoreći, unatoč optimizmu Marka Roga bilo ravno čudu. Igrač Napolija uvjeren je da će Dinamo napokon, nakon četiri desetljeća,  igrati to europsko proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.