Pred Barcelonom imperativ pobjede, Inter po osminu finala

Foto: Twitter

Večeras je na rasporedu preostalih osam utakmica četvrtog kola Lige prvaka. U prijenosu na Drugom programu HTV-a i našem portalu moći ćete pratiti ogled španjolskog i talijanskog velikana Barcelone i Intera. Utakmica se igra u 21 sat, a emisija uoči utakmice počinje u 20 sati na HRT-u.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Skupinu C predvodi Bayern s maksimalnih devet bodova, a Bavarcima se smiješe i novi bodovi na gostovanju u Plzenu kod Viktorije koja je upisala sva tri poraza. Inter je na drugom mjestu sa šest bodova, a tri boda ima trećeplasirana Barcelona koja ima imperativ pobjede želi li ostati u igri za nokaut fazu.

Inter je prije tjedan dana svladao Katalonce s 1:0 golom Calhanoglua u drugoj minuti sučeve nadoknade prvog poluvremena.

– Očekujemu utakmicu sličnu onoj prošloga tjedna. Oni su dosta defanzivni, ali mi moramo bolje napadati i bolje se braniti. Naporno smo radili kako bismo bili bolji. Mislim da će ovdje biti važan i psihološki aspekt. Znamo da imamo 90 minuta za pobjedu, moramo biti strpljivi, rekao je trener Barcelone Xavi Hernandez.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važnosti dvoboja svjestan je i 19-godišnji vezni igrač Barcelone Pedri.

– Ovo je za nas poput finala, to je jako, jako važna utakmica. Nadamo se najboljem, da će utakmica otići u smjeru koji želimo i da ćemo uspjeti izboriti nokaut-fazu, smatra mladi veznjak.

Talijani bi pobjedom u Španjolskoj osigurali nastup u osmini finala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Prije prošlotjedne utakmice, rekao sam da je izazov protiv Barcelone sjajna prilika i to smo iskoristili. Ovaj dvoboj je ključan za plasman u nokaut-fazu. Znamo da će biti teško na Camp Nou, bit ćemo na teškom gostovanju protiv veoma snažnog protivnika koji će imati veliku potporu navijača. Morat ćemo prevladati neke izazove i pritisnuti ih, pripremili smo se za to, rekao je trener Intera Simone Inzaghi.

Večeras se dvije utakmice igraju u 18.45 – Napoli i Ajax (skupina A) te Atletico i Club Brugge (B). Ostali dvoboji 4. kola igraju se u 21 sat, a osim Barcelone i Intera (C), sastaju se Rangers – Liverpool (A), Bayer Leverkusen – Porto (B), Viktoria Plzen – Bayern (C), Tottenham – Eintracht (D) te Sporting – Marselille (D).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.