Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora: Bile su ovo nezaboravne Igre

Foto: fah

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach dan uoči završetka XXXI. Olimpijskih igara u Rio de Janeiru izjavio je kako su ovo bile “nezaboravne Igre” bez obzira na mnoge probleme koji su ih pratile.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Ovo su bile i još uvijek jesu nezaboravne Igre po mnogo čemu. Vidjeli su neke od sportskih ikona u akciji u mnogim sportovima, vidjeli smo sportaše koji su bili ikone i prije svog nastupa u Riju, a sada su samo još pojačali svoj status poput Michaela Phelpsa i Usaina Bolta. Neki su u Riju tek postali ikone. Vidjeli smo visoku natjecateljsku razinu u svim sportovima i neke zapanjujuće izvedbe, a to je pravi duh Igara”, izjavio je Bach na konferenciji za medije u subotu.

Organizatori Igara imali su problema s prijevozom natjecatelja i novinara, sa sigurnosti, pa i nedovoljno popunjenim tribinama na većini borilišta što je bila posljedica najdublje gospodarske krize koja potresa najveću južnoameričku državu još od 30-ih godina prošlog stoljeća. Rio je domaćinstvo OI dobio 2009. godine kada je brazilsko gospodarstvo raslo, ali u narednim godinama situacija se promijenila što je za posljedicu imalo i veliko nezadovoljstvo stanovnika Rija zbog velikih troškova za izgradnju potrebnih objekata za Igre.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.