Predsjednik New York Knicksa i najuspješniji NBA trener: Carmelo Anthony bi uspjeh trebao potražiti negdje drugdje

Foto: fah

Predsjednik New York Knicksa i najuspješniji NBA trener svih vremena sa 11 naslova prvaka, 71-godišnji Phil Jackson ponovio je svoj stav izrečen još prošli mjesec, kada je izjavio da bi za prvu zvijezdu momčadi 32-godišnjeg Carmela Anthonyja bolje bilo da “uspjeh potraži negdje drugdje”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Izrazio sam ono što osjećam i ne mogu to bolje sročiti. Željeli bismo da bude uspješan negdje. No, prilika za to je sve manje”, izjavio je u petak Phil Jackson, koji je već tijekom prošle sezone ispitivao mogućnost da Anthonyja zamijeni i tako krene u potpunu reorganizaciju momčadi koja pod njegovim predsjedavanjem, od ožujka 2014. godine, nije napravila nikakav rezultatski pomak.

Knicksi su ove godine četvrtu sezonu zaredom ostali bez mjesta u doigravanju, a sezonu 2014/15. završili su s najlošijim omjerom (17-65) u klupskoj povijesti. Unatoč lošim rezultatima, Knicksi su i dalje jedna od najpopularnijih momčadi, ne samo u NBA ligi, već i u američkom profesionalnom sportu, a rođeni Njujorčanin Carmelo Anthony postao je zaštitni znak kluba otkako je 2011. stigao iz Denvera.

No, unatoč njegovoj igračkoj kvaliteti i zvjezdanom statusu, Knicksi su od njegova dolaska samo triput igrali u doigravanju i jednom došli do drugog kruga. Iako su se u ovu sezonu ušli pojačani Derrickom Roseom i Joakimom Noahom, Knicksi su doživjeli još jednu razočaravajuću godinu. Noah i Rose su se tijekom sezone ozlijedili, tako da je francuski centar odigrao samo 46 utakmica, a nekadašnji MVP lige je izdržao 64 utakmice prije nego što je ponovno ozlijedio koljeno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Carmelo Anthony je u 74 utakmice prošle sezone imao prosjek od 22,4 koša, 5,9 skokova i 2,9 asistencija. Tijekom prošle sezone u više je navrata izjavljivao kako ne misli otići iz New Yorka, što ostavlja vodstvo kluba vezanih ruku. Naime, da bi bio poslan u neku drugu momčad, Anthony prvo mora pristati na brisanje klauzule iz njegovog ugovora, prema kojoj ne može biti zamijenjen. Anthony još ima dvije godine ugovora s Knicksima, u kojima će zaraditi nešto više od 54 milijuna dolara.

New York je posljednji put u NBA finalu bio u ‘lockout’ sezoni 1998/99. kad su u borbi za trofej San Antonio Spursi bili bolji u pet utakmica. Knicksi su dvaput bili NBA prvaci, 1970. i 1973. godine, a današnji predsjednik Phil Jackson bio je neizostavni dio obje šampionske momčadi. Današnji apetiti klupskog vodstva su, ipak, nešto slabiji, nakon gotovo 20 razočaravajućih godina za njihove navijače.

“Nadam se da sljedeće sezone možemo izboriti mjesto u doigravanju. Teško se možemo smatrati momčadi koja bi mogla konkurirati za naslov. To se neće dogoditi”, izjavio je Jackson.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.