Predstavljanjem odličja obilježeno godinu dana do početka OI u Tokiju

epa07736623 Tokyo Olympics medals (L-R: Silver, Gold and Bronze) are displayed after the One Year to Go Ceremony at Tokyo Forum in Tokyo, Japan, 24 July 2019. The Tokyo Organising Committee of the Tokyo 2020 Olympic and Paralympic Games held the One Year to Go Ceremony to mark one year until the opening of the Tokyo 2020 Olympic Games, which will open on 24 July 2020 through 09 August 2019. EPA/KIMIMASA MAYAMA

Točno godinu dana ostalo je do početka Olimpijskih igara u Tokiju, gdje su u srijedu predstavljena odličja za koja će se najbolji sportaši svijeta boriti od 24. srpnja do 9. kolovoza 2020. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Medalje je dizajnirao Junichi Kawanishi, a upravo su nova olimpijska odličja privukla najviše pozornosti od uzvanika na ektravagantnoj svečanosti u japanskom glavnom gradu, kojom je obilježeno godinu dana do početka Igara.

Odličja su kružnog oblika s promjerom od 85 milimetara, a na njoj su prikazane grčka božica pobjede Atena i olimpijski simboli. Odličja su izrađena od recikliranih metala koji su pribavljeni iz 6,21 milijuna odbačenih elektroničnih naprava doniranih s područja cijelog Japana.

“Sport zbližava svijet i pruža jednaku priliku svima. To je bit sporta, što smo naučili prije 55 godina kad smo prvi put ugostili Olimpijske igre u Tokiju”, rekao je japanski premijer Shinzo Abe u obraćanju uzvanicima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Međunarodnog olimpijskog odbora (MOO) Thomas Bach rekao je da je Tokio najbolje pripremljen domaćin Igara godinu dana uoči početka.

“Bit će to prelijepa i jedinstvenaprilika za naše japanske domaćine kako bi svijetu mogli pokazati najbolje od Japana”, izjavio je Bach.

Organizatori su već prodali 3,22 milijuna ulaznica za sva natjecanja, a više od 200.000 ljudi prijavilo se za volontiranje tijekom Igara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.