Problem koronavirusa: ‘Vjerojatnije otkazivanje nego odgoda Olimpijskih igara u Tokiju’

Foto: fah

Jedan od članova Međunarodnog olimpijskog odbora, Dick Pound, komentirao je mogućnost da se ne održe Olimpijske igre u Tokiju predstojećeg ljeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, prema rasporedu, Olimpijske igre trebale bi se održati od 24. srpnja do 9. kolovoza.

No, pitanje je hoće li to zaista biti tako.

Dick Pound, bivši kanadski prvak u plivanju i član Međunarodnog olimpijskog odbora od 1978. godine, rekao je da je zbog koronavirusa moguće da će se Olimpijske igre otkazati i da je to izglednija opcija od odgode ili preseljenja u neku drugu državu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Mislim da će se prije ili kasnije morati postaviti pitanje. Je li koronavirus pod kontrolom kako bi mogli održati natjecanja u Tokiju ili ne, rekao je Pound za Associated Press.

– No, kako sada stvari stoje, bit ćemo u Tokiju, dodaje.

Odgoda je malo vjerojatna prvenstveno zbog TV prava, poglavito što se tiče SAD-a i njihovog tržišta na kojem je sve prenatrpano američkim nogometom, košarkom, baseballom, hokejom na ledu itd.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Malo je vjerojatno da je takva opcija moguća.

Inače, u Tokiju bi se na Olimpijskim igrama trebalo pojaviti oko 11 tisuća ljudi, a oko 4.400 bit će na Paraolimpijskim igrama koje počinju 25. kolovoza.

Do sada su olimpijske igre otkazane 1940. godine kada je Tokyo također trebao biti domaćin, no nisu održane zbog njihovog rata s Kinom i izbijanja Drugog svjetskog rata, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.