Predstavljena knjiga ‘Vatreni odsjaj’: Neka naši unuci čitaju o ovim danima

Foto: Drago Sopta/HNS

U press centru stadiona HNK Rijeka održana je svečana promocije knjige “Vatreni odsjaj” Marka Cvijanovića u izdanju Hrvatskog nogometnog saveza, uz nazočnost predsjednika HNS-a Marijana Kustića, izbornika Vatrenih Zlatka Dalića i hrvatskih reprezentativaca Andreja Kramarića, Dominika Livakovića i Brune Petkovića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o još jednoj knjizi o veličanstvenim uspjesima hrvatske nogometne reprezentacije. U prvom redu o brončanoj medalji na Svjetskom prvenstvu u Kataru, ali i srebru u trećem izdanju Uefine Lige nacija, a zapravo još jedno štivo o kontinuitetu iznimnih rezultatskih ostvarenja Vatrenih koji i dalje slijede trend “male zemlje za velika nogometna djela”.

Priča o medaljama

Knjiga Vatreni odsjaj, kao što sugerira i njezin naslov, priča je o medaljama koje su postale zaštitni znak najveće generacije u povijesti hrvatskog nogometa, predvođene kapetanom Lukom Modrićem. Ona je, u svakom slučaju, puno više od kronologije povijesnih uspjeha hrvatske reprezentacije u Dohi i Rotterdamu. Ona je čista emocija.

Vatreni odsjaj otkriva tajne posljednjih uspjeha Vatrenih, nikad ispričane priče iz svlačionice, intimu najvećih nogometaša koje je Hrvatska ikad imala. Između ostalog i iz pera velikog Luke Modrića, koji je u priči Deja vu u prvom licu iskazao svoje najdublje osjećaje uspoređujući drage katarske uspomene s ruskim danima ponosa i slave.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografije Drage Sopte i pitke rečenice Marka Cvijanovića dočarale su dramu jedanaesteraca protiv Japana i Brazila iz kuta junaka Dominika Livakovića, otkrile priče o senatorima i njihovoj golemoj ostavštini, ljudima iz sjene koji su na svoj način doprinijeli velikim rezultatima momčadi. Knjiga donosi i intimnu ispovijest izbornika Zlatka Dalića, priču o obiteljskom ozračja na pješčanoj plaži hotela Hilton u Dohi, ekskluzivu o Gvardiolovoj maski, sudbinskom susretu malog Lea i velikog Neymara, osvrt na još jedan spektakularan doček hrvatskim nogometnim herojima i još mnogo više.

Dvojezična hrvatsko-engleska knjiga Vatreni odsjaj/Reflection of fire uskoro će se naći u ponudi službenog web shopa Hrvatskog nogometnog saveza, a u dogledno vrijeme i u slobodnoj prodaji u knjižarama. Cijena je 39.90 eura.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.