Prekasno se probudili: Barcelona na rastanku od prvenstva odigrala jednu od najboljih utakmica sezone i zabila pet golova, dva gola Messija…

Foto: fah

Za gostujuću utakmicu Barcelone protiv Alavesa u posljednjem kolu španjolskog prvenstva ove sezone ne vrijedi stara izreka ”bolje ikad nego nikad”. Katalonci su zakasnili, titula je već u vlasništvu Real Madrida.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Barcelona je u gostima slavila 5:0 protiv Alavesa te je odigrala jednu od najboljih utakmica sezone, no, prekasno. Katalonci su zakasnili, kako smo rekli Real je novi prvak Španjolske ponajprije zahvaljujući neshvatljivim kiksevima Barce u završnici La Lige.

Barceloni ovaj susret kod Alavesa u rezultatskom smislu nije značio puno, međutim, odigrali su pošteno, sjajno, razigrano od početka do kraja dominirali i na kraju uvjerljivo slavili. Prvi je pogodak pao u 24. minuti, preko Ansua Fatija, da bi samo 10 minuta kasnije Leo Messi pogodio za 0:2. Minutu nakon toga već je bilo 3:0 za katalonski klub, a zabio je Luis Suarez, poslije jedne lijepe akcije.

Kako smo već konstatirali ni u nastavku susreta Barcelona nije posustala, u 57. minuti Nelson Semedo pogodio je za 0:4, a konačnih 0:5 drugim golom na susretu postavio je najbolji igrač svijeta Lionel Messi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon ove pobjede Barcelona prvenstvo završava s 82 boda na drugom mjestu, dok je Alaves ostao na 16. poziciji sa 39 osvojenih bodova. Alaves večeras neće morati strahovati za ostanak u ligi jer su od 18-plasiranog Leganesa na plus četiri boda. Leganes igra protiv Reala.

Dakle, u terminu od 20:00 sati igraju se preostale utakmice 38. kola La Lige.

Hrvatski reprezentativac, Ivan Rakitić, nije bio u Barceloninom sastavu zbog žutih kartona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.