Prekrasan grafit u metropoli: Sveti Juraj, prvi zaštitnik Zagreba, u borbi protiv nepravde, plava zvijezda kao simbol Dinama i BBB-a!

Foto: Kruno ‘Thorn’

Na zidu jedne zgrade, u zagrebačkom kvartu Stenjevac, osvanuo je dojmljivi grafit.  S obzirom na temu grafita odmah je privukao zanimanje mnogih, posebno onih koji žive u spomenutom dijelu glavnog hrvatskog grada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, tema grafita je zapravo borba navijača protiv ”anomalija” u hrvatskom nogometu, no, ne samo u nogometu. S obzirom kako grafit prikazuje navijače Dinama, odnosno BBB-e, koji navijaju na sjevernoj tribini stadiona u Maksimiru i to s upaljenim bakljama grafit je privukao pozornost i sportske javnosti.

Posebnost grafita čini sveti Juraj koji ubija zmaja. Očito se radi o poruci i simbolu ”borbe navijača protiv svih nepravdi koje se događaju u hrvatskom društvu”, a onda, naravno, i u nogometu. Inače sveti Juraj je bio prvi zaštitnik Grada Zagreba.

Foto: Kruno ‘Thorn’

“U zemlji ugašenih ideala, svjetlost zvijezde obasjava put”, tekstualna je poruka na grafitu, time se dobrim dijelom grafit ujedno i opisuje. Naime, sukob je to s nepravdama u društvu, ali tu je plava zvijezda kao simbol Dinama i navijača istoimenog kluba.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor grafita je poznati je “veteran” zagrebačke scene grafitera, Kruno, koji crta pod pseudonimom “Thorn”, piše portal zagreb.info.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.