Preminuo istaknuti sportski novinar Nikica Vukašin

Foto: snimka zaslona hajduk.hr

U Splitu je jutros u 76. godini života preminuo istaknuti sportski novinar Nikica Vukašin, dobitnik Nagrade za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nikica Vukašin je rođen 1943. godine u Drnišu. Od 1968. do 1998. godine bio je član sportske redakcije Vjesnika, a potom je do umirovljenja radio u Jutarnjem listu.

Koautor je Hajdukovih monografija izišlih 1977. i 1981. godine, više puta je bio član Redakcijskog odbora, a potom i urednik lista Hajduk. Više godina Vukašin je vodio i Hajdukovu press službu.

Dobitnik je niza priznanja za svoj rad, a 2003. godine dobio je Nagradu za životno djelo Hrvatskog zbora sportskih novinara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izvještavao je za Vjesnik sa svjetskih prvenstava u nogometu 1974. iz SR Njemačke i 1990. iz Italije te za Jutarnji list 1998. iz Francuske i 2002. iz Japana i Južne Koreje. Bio je izvjestitelj s europskih nogometnih prvenstava 1984. u Francuskoj i 2004. u Portugalu.

Kao novinar Jutarnjeg lista dvaput je izvještavao s Ljetnih olimpijskih igara, 2000. u Sydneyju i 2004. u Ateni.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.