Presuda Josipu Šimuniću 12. svibnja u Laussanei

Foto: fah

Josip Šimunić presudu Arbitražnog suda u Lausannei oko kazne zbog pozdrava nakon utakmice Hrvatske i Islanda, dobit će 12. svibnja, potvrdio je to njegov odvjetnik Davor Prtenjača za njemačke medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Hrvatskom reprezentativcu zbog pozdrava ‘Za dom’ suđenje na CAS-u počinje 8. svibnja, a nakon četiri dana saslušanja svjedoka tužitelja i tuženika sud će donijeti presudu.

– Naš predmet će biti riješen u mjesec dana, a inače ovakvi slučajevi rješavaju se od šest do osam mjeseci, a ovo je dobar znak – rekao je Prtenjača i dodao:

– Mi smo dokazali da je pozdrav legitiman i legalan te sastavni dio naše kulture i povijesti, a Fifa je odustala od tvrdnje da je ‘Za dom spremni’ fašistički pozdrav, no i dalje ostaju pri tvrdnji da je uzvicima izazvao rasnu mržnju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U slučaju pozitivnog ishoda za našeg reprezentativca, Niko Kovač će moći računati na Josipa Šimunića za Svjetsko prvenstvo u Brazilu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.