Približava se najveći derbi hrvatskog nogometa: Navijača podbadanja već počela, BBB-i ‘osvojili’ Split, kako će odgovoriti Torcida?

Foto: fah

Pred vratima je najveći derbi hrvatskog nogometa, koji se ovog vikenda igra na stadionu Poljudu u Splitu. Naime, nogometaši Hajduka dočekuju Dinamo. S obzirom kako je Dinamo izborio Ligu prvaka i tako ostvario svoj veliki cilj za ovu sezonu Hajduk će s više motiva pred svojim navijačima ući u utakmicu. Hajduku je nakon ispadanja na startu europske sezone od slabašne Gzire ostala tek domaća scena, prvenstvo i Kup, a poslije zasluženog poraza u Osijeku ”Bilima” bi novi poraz donio jako puno problema te bi već sada zaostali previše za Dinamom, koji je favorit i na Poljudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uoči svakog velikog derbija između Dinama i Hajduka, pa tako i ovog na Poljudu, uobičajene su međusobne čarke navijača, podbadanja, a počelo je već jutros, kako piše portal 24 sata. Iako je prije derbija na Poljudu za hrvatski nogomet u ovom trenutku puno važnija utakmica, ona između Rijeke i Genta na Rujevici u posljednjem pretkolu Europske lige, ipak ta utakmica odlučuje o plasmanu u grupnu fazu Europske lige. Važno je to za hrvatski nogomet.

Manja skupina BBB-a stigla je u Split te su nasred rive, centralnog splitskog okupljališta, razvili transparent na kojem piše “Naš grad, naša pravila. Vaš grad, opet naša pravila! Svi u Split, 1986”.

Foto: Snimka zaslona/24 sata

Nije to, kako piše portal 24 sata, prvi puta da su BBB-i uspjeli iznenaditi Torcidu, uspjelo im je to i u rujnu prije devet godina kada su došli u Split te na zvoniku katedrale Svetog Duje, simbolu Splita, postavili ogromnu Dinamovu zastavu. Desetmetarsku zastavu postavili su odmah nakon otvaranja katedrale.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

”Stampedo torcidaša dojurio je do zvonika kad su čuli da se na njemu vijori Dinamova zastava. Šokirali su se. Na zvoniku su bile i naljepnice Agram Crew, podružnice Dinamovih navijača”,  ispričao je tad jedan od Splićana, koji se našao u blizini.

Nakon takve akcije BBB-a pripadnici Torcide su dali obećanje kako će Dinamovu zastavu vratiti BBB-ima te da će je postaviti negdje u Zagrebu, svoje su obećanje ispunili u ožujku 2011.kada su Dinamovu zastavu postavili na džamiju.

Ovakve akcije BBB-a i Torcide daleko su simpatičnije od primjerice nasilnih obračuna, nema ozlijeđenih, nema štete na tramvajima, automobilima, objektima u gradu. U ovom trenutku, s obzirom što se sve događa u Hrvatskoj, najmanje Hrvatskoj bi koristile međusobne tučnjave Hrvata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Podsjetimo, najveći derbi hrvatskog nogometa na rasporedu je u subotu od 18:30 sati, Hajduk bi pobjedom protiv Dinama privremeno zasjeo na prvu mjesto s obzirom da Modri imaju jednu utakmicu manje, onu odgođenu protiv Rijeke. Na Poljudu se očekuje oko 25 000 gledatelja. BBB-i su dobili 500 ulaznica, a navodno ih u Split planira doći ipak nešto više.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.