Prijelomni trenuci karijere bivšeg Vatrenog: Je li Danijel Subašić nezadovoljan u Monacu?

Foto: fah

Monaco se prije otprilike dvije godine okitio naslovom prvaka Francuske, hrvatski reprezentativac, Danijel Subašić branio je u sjajnoj formi, na njegovim obranama Monaco je gradio šampionski pohod. Prošle godine Monaco je također igrao vrlo dobro (Bili su 2. iza nedodirljivog PSG-a), jednako je tako branio i Danijel Subašić, koji je zablistao i na SP-u u Rusiji prije dva mjeseca kada je Hrvatska osvojila srebro, no, sve se preko noći promijenilo. Monaco je u novu sezonu krenuo katastrofalno, Subašić već duže vrijeme zbog ozljede ne brani, klub tone sve dublje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, Monaco ima samo šest bodova te se nalazi u zoni ispadanja, dok je u Ligi prvaka krenuo porazom od Atletica. Nije to Monaco kojem je u Francuskoj mogao parirati samo moćni PSG. Kako smo već pisali, mediji u Francuskoj pronašli su krivca, i to, nevjerojatno ali istinito, u igraču koji ne igra. Pogađate, radi se o Danijelu Subašiću, kojeg ugledni L’Equipe napada, slobodno rečeno, zbog simuliranja. Tvrde kako je potrošen nastupima na SP-u te da se zbog toga neće oporaviti tako skoro iako je, smatraju, ”fizički potpuno spreman”, no, ”nije mentalno.”

Dok nema Sube vrata Monaca čuva Švicarac Diego Benaglio, koji je primio jako puno golova te imao i dosta propusta.  Subi, dakle, ”predugo traje oporavak.”  Subašić je za Monaco posljednji put nastupao prije malo manje od pet mjeseci, nakon čega je ozlijedio tetivu bedra desne noge na SP-u. Zbog toga su Francuzi posebno ljuti, tim prije jer je Subašić u trenažnom procesu, no, ne igra, niti je na klupi. Na gostovanja uopće ne putuje, domaće utakmice promatra s tribina…

”Subašić mi kaže da se ne mogu na njega osloniti jer još uvijek nije na sto posto. Tako da ga moramo čekati”, rekao je trener Monaca Leonardo Jardim. Navodno je Monacu dosta čekanja te će uskoro početi ozbiljno krenuti u potragu za Subinom zamjenom. Subašić se, podsjetimo, nakon SP-a oprostio od dresa hrvatske reprezentacije, međutim, ni to nije zadovoljilo Francuze.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Monacu je Suba navodno nezadovoljan jer mu ne žele produžiti ugovor, sadašnji mu ugovor vrijedi do 2020. godine, a kako tvrdi L’Equipe želi novi. Navodnu je klub Subi poručio kako im njegov ugovor nije jedan od prioriteta.

”Nužno pomlađivanje momčadi čini Subašićevo iskustvo još dragocjenijim, a njegovi podvizi na SP-u dokazuju da je još uvijek sposoban biti oslonac ekipe. Monaco treba svog prvog golmana, ali ne može ga neograničeno čekati”, zaključili su u L’Equipeu. U zaključku su ipak stali jednim dijelom i na Subinu stranu.

Subašić ima 33 godine, za jednog golmana to nije puno, posebno ne danas i posebno ne ako usporedimo s legendom talijanskog nogometa – Buffonom,koji i dalje branio sjajno, iako je ove godine ušao u peto desetljeće života. Drugim riječima, Suba se našao na prekretnici, prijelomnoj točki karijere. Naime, Monaco je ipak veliki klub, u kojem bi Suba htio ostati barem još četiri – pet godina, moguće i završiti karijeru, kako sada stvari stoje, i ako je vjerovati francuskim medijima, Monaco nije posebno zainteresiran. Sve iz Monaca vodi, s obzirom na godine, u klub koji ipak nije takve razine. Iz spomenute perspektive moguće nezadovoljstvo hrvatskog nogometaša djeluje potpuno razumljivo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.