Prilika generacije, Dinamo pred povijesnim uspjehom: ‘Svi sanjamo tu povijest, svi smo toga svjesni’

Foto: fah

Nogometaši Dinama za nekoliko sati na Maksimiru igrat će vjerojatno i najvažniju utakmicu ove generacije.  Naime, protivnik Dinama bit će momčad Spartaka iz Trnave. Modrima je i bod dovoljan za prolazak skupine Europske lige i ostvarenje sna dugog gotovo pola stoljeća, 48 godina Dinamo sa svojim navijačima priželjkuje europsko proljeće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nekoliko sati prije utakmice odluke na Maksimiru kapetan Dinama Arijan Ademi, inače jedan je od najiskusnijih nogometaša hrvatskog prvaka, kaže:  “S nestrpljenjem čekamo tu utakmicu sa Spartakom iz Trnave, posljednja nas je pobjeda iz Osijeka još napunila samopouzdanjem, znamo da će biti pun Maksimir, tako da odmah idemo na pobjedu…”

Sve ovisi o Dinamu…

Sve, složit će se mnogi, ovisi o Dinamu, ako će plavi biti na razini koju su držali u prva tri kola Europske lige, kada su redom ”padali” Fenerbahče, Anderlecht i Spartak u gostima, ne bi smjelo biti iznenađenja. Naime, u Zagrebu vlada pozitivna atmosfera i navijači očekuju prolaz Dinama.  Ademi je uoči utakmice odluke prokomentirao igru i eventualne šanse protivnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Koliko je zapravo jak Spartak?

“Trnava? Osjetili smo ih u toj prvoj utakmici, sigurno smo kvalitetnija momčad, osjećam to. No, oni su čvrsta momčad, vrlo neugodna, pogotovo ako im se dopusti da se agresijom nametnu u sredini terena. Mi smo u prvoj utakmici igrali na taj neki njihov način, nismo bili pravi, a onda smo u nastavku pokazali kvalitetu i odradili to kako treba. Uostalom, i protiv Anderlechta i Fenerbahčea su pokazali koliko mogu svima biti neugodni.”

Da li bi iskusni nogometaš bio zadovoljan bodom ako bi on značio prolazak grupne faze Europske lige?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“S jedne strane bih, ipak nam je najvažnije proći tu skupinu, ali se s druge strane nikako ne bih pomirio time. Kažem, doći će puno navijača, bit će prava atmosfera, tako da moramo pobijediti. Moramo našim navijačima dati tu pobjedu”,  kazao je Ademi za portal Goal.com/hr.

Dinamo ove sezone izgleda izuzetno ozbiljno u Europi, kako momčadski tako i individualno. Naime, plavi igraju atraktivan nogomet, stvaraju puno šansi, i što je najvažnije zabijaju golove.

“Svi smo toga svjesni. Evo, vidimo sada kakvi su bili redovi za ulaznice, koliko naših navijača želi doći na stadion, to je svima nama igračima jedno veliko hvala. Baš zbog toga smo svi maksimalno motivirani, drma nas adrenalin i pozitivno iščekivanje, svi sanjamo tu povijest, pa da nakon dugih 48 godina izborimo europsko proljeće.”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Puno jače generacije Dinama, kada su za plave igrale velike zvijezde poput Marka Mlinarića, Velimira Zajeca, Davora Šukera, Zvonimira Bobana, Luke Modrića…, nisu uspjele osigurati europsko proljeće. Što kaže Ademi na takvu činjenicu?

“Sve znamo. Uvijek, baš u svakom intervjuu ili medijskom istupu govorim kako smo mi sada baš – momčad. Svi igrači smo međusobno kliknuli, svi smo kvalitetno kliknuli s trenerom i njegovim stožerom, sve nam se poklopilo. Ne zamaramo se time tko igra, već svi živimo jedni za druge, međusobna smo si podrška i želimo pobjeđivati.”

Može li Dinamo ponovno podbaciti, kao toliko puta dosada kada bi se ukazala prilika? Plaši li se kapetan Modrih takvog scenarija?

“Sjećam se svih tih ispadanja. Ali, stvarno nema, ovoga puta ne osjećamo baš nikakav pritisak, nikakav strah. Pogledajte i utakmicu u Trnavi, gubili smo 1:0, bili u teškoj situaciji, da smo tu izgubili možda bi se sve vratilo na staro. No, mi smo bili mirni u glavi, znali da smo bolji od njih, pa na kraju preokrenuli susret. Optimist sam, uvjeren kako ćemo večeras slaviti s našim navijačima”, zaključio je Ademi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.