Pripreme za Euro: Kakvu ćemo Hrvatsku gledati večeras protiv Armenije?

Foto: fah

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras od 18 sati u Velikoj Gorici, u prijateljskom susretu, dočekuje reprezentaciju Armenije. Utakmica se igra od 18 sati, a prva je to pripremna utakmica Vatrenih uoči predstojećeg Europskog prvenstva.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bit će to, kako smo već spomenuli, prva provjera Vatrenih uoči Eura 2020., na kojem Hrvatska 13. lipnja započinje svoj put teškom utakmicom protiv vrlo jake Engleske. Druga provjera naše reprezentacije bit znatno izazovnija, naime, ona se očekuje 6. lipnja kada Vatreni igraju protiv Belgije, koja je prije tri godine na SP-u u Rusiji igrala sjajno te je osvojila treće mjesto.

Armenija u Velikoj Gorici trebala bi biti protivnik po mjeri za izabranike Zlatka Dalića u ovoj fazi priprema. Naime, našem se izborniku u Rovinju tek u petak priključila većina nogometaša te je zapravo pitanje koga će izbornik staviti u prvih 11. Smatra se kako od starta neće krenuti udarna postava svjetskih doprvaka, igrači koji će se Engleskoj suprotstaviti na startu Eura, na Wembleyju. Primjerice, Dejan Lovren neće biti spreman za pripremne utakmice, ali će biti u ekipi za Euro, no pitanje je koliko će i tamo moći pomoći.

Dalić je, kako smo već pisali, utakmicu označio izuzetno bitnom, kao i sam rezultat, bez obzira što se radi o pripremnom susretu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

“Rezultat je bitan. Idemo po rezultat jer nosi atmosferu, zadovoljstvo i samopouzdanje. Moramo ga ostvariti, ali isto tako želimo isprobati još neke varijante. Kako je ovo prva utakmica nakon naporne sezone, podijelit ćemo minutažu”.

Izbornik je najavio pobjedu protiv Armenije, koja Hrvatskoj, pravoj Hrvatskoj, ne bi trebala biti ozbiljan protivnik, no malo je vjerojatno da ćemo već večeras u Velikoj Gorici gledati pravu Hrvatsku, onakvu kakvu je očekujemo na Europskom prvenstvu.

Podsjetimo, reprezentacija Armenije je ciklus kvalifikacija završila na pretposljednjem petom mjestu u skupini J. Međutim, osvojili su respektabilnih deset bodova, svladali su Grčku u gostima te Bosnu i Hercegovinu u svom dvorištu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.