Privatizacija u sportu: Bivši europski prvak Nottingham Forest uskoro u američkom vlasništvu

Foto: Twitter

Bivši europski prvak Nottingham Forest, koji se natječe u engleskoj Drugoj ligi, trebao bi dobiti novog vlasnika, Amerikanca Johna Jaya Mooresa (72), objavili su u petak britanski mediji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Američki konzorcij, kojeg predvodi Moores, ponudio je 50 milijuna funti za 80 posto dionica Kuvajćaninu Fawazu Al-Hasawiju, koji je vlasnik kluba od 2012. Pregovori su u završnoj fazi i uskoro bi trebao biti sklopljen ugovor o preuzimanju Nottingham Foresta.

Američki poduzetnik John Jay Moores, bivši vlasnik baseball momčadi San Diego Padres, početkom godine pokušao je kupiti Everton, ali je taj posao propao. Unatoč tome, ostao je odlučan da postane vlasnik nekog engleskog kluba sa bogatom tradicijom, a Nottingham Forest to jest, iako već 16 sezona “nije vidio” Premier ligu.

Naime, pod vodstvom legendarnog trenera Briana Clougha “šumari” su u sezoni 1976–77. ušli u Prvu ligu, potom sljedeće sezone postali prvaci Engleske, a zatim dva puta uzastopce bili prvaci Europe, 1979. i 1980. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.