Priveden Zoran Mamić: Ako ima bosanskohercegovačko državljanstvo do daljnjeg neće biti izručen Hrvatskoj

Foto: fah

Iz Agencije za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) potvrdili su Hrvatskoj radio televiziji da su primili Interpolovu tjeralicu iz Hrvatske za Zoranom Mamićem te da postupaju po već propisanoj proceduri.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Očekuje se kako će Zoran Mamić biti oko 10 sati u prostorijama SIPA-e u Sarajevu gdje će se nad njim provesti kriminalistička obrada. Nakon toga bi trebao biti proveden na Sud Bosne i Hercegovine na utvrđivanje identiteta i informaciju koje dokumente posjeduje. Ukoliko ima valjane dokumente, odnosno, bosanskohercegovačko državljanstvo, sukladno zakonskim propisima do daljnjeg neće biti izručen Hrvatskoj.

Iako još nema službene potvrde iz Ministarstva pravde Bosne i Hercegovine, čini se kako je stigla molba odvjetnika Zorana Mamića za pokretanjem postupka međunarodne pravne pomoći radi preuzimanja izvršenja kazne zatvora za Zorana Mamića u Bosni i Hercegovini. Odvjetnici Zorana Mamića pozivaju se na Sporazum Vlada Hrvatske i Vijeća ministara BiH o međusobnom izvršenju sudskih odluka iz 1996. godine, piše HRT.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.