Prodan izgubila u osmini finala: Vratit ću se jača

Foto: fah

Hrvatska džudašica Karla Prodan svoj je nastup na Olimpijskim igrama u Tokiju okončala porazom u osmini finala u kategoriji do 78 kilograma.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prvo je wazarijem svladala Crnogorku Jovanu Peković, a u osmini finala uspješnija od 22-godišnje Dubrovčanke bila je iskusna 33-godišnja Kubanka Kaliema Antomarchi.

– Vidno sam razočarana i tužna svojim nastupom. Sad kad sam se isplakala, slomilo me jer znam koliko sam radila i trudila za ove Igre. U prvoj borbi sam bila nervozna i ukočena, nisam htjela riskirat, a s iskusnom Kubankom sam također ušla oprezno, i zadovoljna sam kako sam odradila borbu. Ona je imala jedan jedini napad u cijeloj borbi i to je bilo dovoljno. Bit ću još jača, ovo će mi biti motiv da više treniram, kazala je Karla.

Njezin trener Vlado Preradović požalio se na sudačke kriterije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

– Suci su nam uskratili još jedan finalni blok. Ne želim prenaglit, ali kriterij suđenja na Svjetskom prvenstvu i sada ovdje u Tokiju je dijametralno suprotan. U prvoj borbi je bila stisnuta, pod kočnicom, a u 2. kolo smo smo ušli rasterećeni. Pokazali smo da smo bolji, pogotovo u prve četiri minute, odradila je sve taktički jako dobro, ali je nakraju pala. Kubanka je trebala dobiti treći shido, treću kaznu zbog izbjegavanja borbe, ali suci to nisu htjeli vidjeti i dosuditi, kazao je izbornik Preradović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.