Promašeno traženje nasljednika Luki Modriću i Daniju Olmu!

Foto: fah

Pred Dinamom je vrijeme bez Danija Olma. Naime, pitanje je vremena kada će novopečeni španjolski reprezentativac napustiti Dinamo, prema svemu sudeći najkasnije u ljeto iduće godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakako, puno toga ovisi i o raspletu u Ligi prvaka. Ako hrvatski prvak izbori europsko proljeće, bilo kroz Europa ligu, bilo kroz Ligu prvaka, ovo potonje malo je vjerojatno, Olmo će vjerojatno ostati. No, čak i ako ostane do ljeta iduće godine i tih nekoliko mjeseci, poslije zimskog smiraja, proći će vrlo brzo i mladi Španjolac će nepovratno napustiti Maksimir. I nije jedini nogometaš koji se oprostio od plavog dresa. Odlazili su Slaven Zambata, Štef Lamza, Zlatko Kranjčar, Velimir Zajec, Snješkp Cerin, Marko Mlinarić, Zvonimir Boban, Silvio Marić, Luka Modrić…, Dinamo je nastavio, uz uspone i padove, i bez njih, jednostavno, to je život.

Razumljivo je stoga što neki mediji traže nasljednika Olmu, kao što ti isti mediji traže nasljednika kapetanu Luki Modriću u hrvatskoj reprezentaciji. Naime, Modrić nema pravog nasljednika, bez obzira na Kovačića, Vlašića, i mnoge druge, o kojima se piše u medijima, što ne znači da će nakon odlaska najboljeg hrvatskog nogometaša svih vremena hrvatska reprezentacija propasti, nestati. S vremenom će doći igrač sličan Modriću, vođa, predvodnik na terenu i istinski kapetan u kojeg će suigrači, što je izuzetno važno, imati veliko povjerenje, no, neće biti isti. Kao što Argentina nikad nije našla novog Diega Maradonu, iako je dobila Lionela Messija, igrača posve drugačijeg po profilu i načinu igre od ”malog zelenog.”

Ista je situacija s Dinamom i Olmom (dakako, time ne uspoređujemo jednog Maradonu s igračem koji je u ranim dvadesetima), umjetno stvaranje nasljednika ide na štetu i igrača koji bi trebao biti zamjena za Olma. Ne postoje dva identična čovjeka, pa tako i dva identična nogometaša. Je li to, kako su donedavno pisali mediji, Lovro Majer ili je to, kako odnedavno pišu ti isti mediji, posebno Sportske novosti Luka Luka Ivanušec? Pokazat će vrijeme, no, tko god bio, njih dvojica, ili netko treći, to opet neće biti Olmo nakon Olma, i ne treba biti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Važno je da Dinamo zadrži razinu na koju ju je, zajedno s jednom talentiranom i dobro posluženom generacijom, doveo Nenad Bjelica, razinu na kojoj hrvatski prvak više nije kanta za napucavanje čak ni u najjačoj klupskoj nogometnoj ligi na svijetu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.