Promotor velikosrpske politike, Nele Karajlić, o fijasku Adria Toura: ”Ne vole Đokovića jer dolazi iz naroda koji je odavno trebao nestati”

Foto: Facebook

Nenad Janković, odnosno ”umjetničkim imenom” Nele Karajlić, koji je u jeku velikosrpske agresije napustio rodno Sarajevo nakon čega je više puta veličao notorne ratne zločince, poput Radovana Karadžića te relativizirao fašističku politiku Slobodana Miloševića i njegovih satelita, komentirao je fijasko i skandal glede regionalnog tzv. Adria Toura u Zadru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zanimljivo da ”hrvatski mediji” zapravo ne pišu tko je Janković i zašto se radi o čovjeku koji i danas ne priznaje da je Srbija izvršila agresiju na Hrvatsku i BiH već tvrdi kako su za rat krivi ”parlamentarni izbori” 1990. godine.

”Jedan od mojih omiljenih skečeva posljednje, predratne serije Top liste nadrealista, bio je onaj kada “međunarodni promatrači” s neskrivenom zluradošću svojoj centrali javljaju da je izbio međuetnički sukob između dva igrača bilijara. Taj sukob, naravno, izazvali su oni sami, jer je međuetničko neprijateljstvo smisao njihovog postojanja. Dramatični događaji koji su se, nakon emitiranja Nadrealista, redali u nizu, dali su nam jasan znak da je “međunarodna zajednica” učinila sve da se rat u Jugoslaviji rasplamsa, i da po mogućnosti bude što krvaviji i traje što duže. Nakon završetka rata, svaki potez Zapada njegovao je nesuglasice između zaraćenih strana, garantirajući svima da se taj isti sukob može ponoviti kad god oni požele. Tko god ima malo mozga shvatit će da je “međunarodni faktor” na Balkanu stoljećima bio izvor svake zaraze, od nasilnog pokrštavanja do korone.

Histerija i zluradost kojom je intelektualni i sportski “razvijeni svijet” obasuo Novaka Đokovića i organizatore Adria Toura samo pokazuje s kojim je olakšanjem dočekan poraz jednog plemenitog pokušaja da se preko sporta približe dva najsličnija naroda na planeti, Srbi i Hrvati. Korona, koja je spriječila veliki trijumf pomirenja, slavljena je po stranicama zapadnog tiska i na društvenim mrežama kao jedini pobjednik ovoga toura. Meni je jasno zašto ne vole Đokovića. Teško je voljeti nekoga tko u lice kaže što misli, što osjeća i o čemu razmišlja, a pri tom osvaja sve dosad izmišljene trofeje. Još pride, dolazi iz naroda, koji je, po svakom planu “novih svjetskih poredaka”, trebao odavno nestati. Stoga je jasno da se svaki Noletov poraz, pa makar i od virusa, za kojeg se ne zna ni odakle je došao ni kuda je krenuo, dočekuje kao trijumf. Dva velika viteza, wimbledonska prvaka, Đoković i Ivanišević, pokušali su učiniti ono što političarima nije uspijevalo posljednjih pola stoljeća, i to na “najvrelijem terenu” u Zadru. Njihova namjera je duboko plemenita, ali je za “međunarodne promatrače” izuzetno opasna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jer, što bi se dogodilo na Balkanu kada bi se njegovi narodi složili? Je li je “razvijenom svijetu” potrebna takva jedna nova sila? I na kraju krajeva, odakle njima pravo da se mire i igraju tenis bez odobrenja “odozgo”? Da je licemjerje osnovna karakteristika Novog svijeta pokazala je i halabuka oko korone. Đoković je proglašen krivim, aklamacijom, iako nitko od sudionika niti gledatelja Adria Tura nije završio na respiratoru niti je, daleko bilo, bio u smrtnoj opasnosti. Istovremeno, broj mrtvih od ovog opakog virusa samo u Americi dobrano premašuje broj poginulih po raznim ratovima koje “međunarodna zajednica” vodi zarad “širenja demokracije” i “obrane ljudskih prava”. Ali, poznavajući Đokovića, duboko sam uvjeren da će ideja o Adria Touru preživjeti COVID-19, te da će se igrati narednih godina. Prijavljujem se kao dobrovoljac za skupljanje loptica”, napisao je Karajlić, na čijem je koncertu svirao i bivši hrvatski košarkaš Dino Rađa, koliko god mi šutjeli o tome.

Nele Karajlić i tko ”Tko ne voli Radovana (Karadžića) ne vidio sudnjeg dana”

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Podržite nas! Kako bismo Vas mogli nastaviti informirati o najvažnijim događajima i temama koje se ne mogu čitati u drugim medijima, potrebna nam je Vaša pomoć. Molimo Vas podržite Narod.hr s 10, 15, 25 ili više eura. Svaka Vaša pomoć nam je značajna! Hvala Vam! Upute kako to možete učiniti možete pronaći OVDJE

Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr dopušteno je registriranim korisnicima. Čitatelj koji želi komentirati članke obavezan se prethodno upoznati sa Pravilima komentiranja na web portalu i društvenim mrežama Narod.hr te sa zabranama propisanim člankom 94. stavak 2. Zakona o elektroničkim medijima.